Torbacılara polis tuzağı

Uyuşturucu tacirlerinin mesken tuttuğu Çerkezköy Bağlık Mahallesi Kümeevler mevkiine 100 polisle yapılan "Dezenfekte" operasyonunda toplam 8 kişi gözaltına alınırken, evlerde yapılan aramalarda ise 13

GÜNDEM 27.01.2017 21:59:00 0
Torbacılara polis tuzağı

OPERASYONA 100 POLİS KATILDI

 

Edirne ve Tekirdağ Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerinin katılımıyla dün öğlen saatlerinde gerçekleştiren ‘Dezenfekte’ operasyonunda Çerkezköy, Çorlu ve Silivri'de belirlenen adreslere eş zamanlı baskın gerçekleştirildi. Uyuşturucuyla Mücadele ekipleri, Özel Harekat ekipleri, Çevik Kuvvet ekipleri ve Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli olmak üzere yaklaşık 100 polis katıldığı operasyon öncesi KOM ekipleri uyuşturucu satıcılarını belirlemek üzere uyuşturucu tacirlerinin mesken tuttuğu Çerkezköy Bağlık Mahallesi Kümeevlere giderek torbacılık yaptığı iddia edilen kişilerle alışveriş yaptı. Alışverişin ardından ekipler mahallenin giriş ve çıkışlarını kapatarak operasyon için start verdi.

 

SOBADA YAKMAYA ÇALIŞTI

 

Operasyonda satıcı olduğu iddia edilen Cengiz C. polisin geldiğini fark edince sentetik uyuşturucu ve hapları yanan sobaya atarak evinden kaçtı. Sobadan çıkan dumandan uyuşturucu yakıldığını fark eden Narkotik ekipleri evde yaptığı aramada sobada yanmak üzere atılan uyuşturucu maddelere ulaştı. Narkotik köpekleri Larissa ve Çapkın’ında katıldığı operasyonda evler didik didik aranırken, Oğuzhan Ş. ve eşi İlayda Ş’nin evinde yapılan araştırmada uyuşturucu hap ve içime hazır sentetik uyuşturucu madde ele geçirildi.

 

SEKİZ KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

 

Operasyonda İlayda Ş. İle Oğuzhan Ş. ve İbrahim E., aranması bulunan Celik K., Şafak Y., İrfan K., Doğan F. ve Medeni Ö. ekipler tarafından gözaltına alındı. Sekiz kişi Çerkezköy Devlet Hastanesinde alınan sağlık raporlarının ardından ifadeleri alınmak üzere Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

‘Dezenfekte’ operasyonda ekipler 13 fişek eroin, 3 fişek esrar, 132 gram bonzai, 45 fişek bonzai ve 40 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Öte yandan ekipler kayıplara karışan Cengiz Ç ve Rıdvan D’nin yakalanması için geniş çaplı araştırma sürüyor.

 

Haber / Celal KARAKURT