Gümüşhacıköylüler dayanışma gecesinde buluştu

Kapaklı Gümüşhacıköylüler Derneği tarafından önceki akşam Vatan Düğün salonunda dayanışma gecesi düzenlendi.

GÜNDEM 24.01.2017 20:29:00 0
Gümüşhacıköylüler dayanışma gecesinde buluştu

“İLK GÖÇ EDEN BÖLGESİYİZ”

 

Dayanışma gecesine Kapaklı Belediyesi İrfan Mandalı, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Dodurka, CHP Kapaklı ilçe Başkanı Kenan Seçkin, CHP Kapaklı Belediye Meclis üyeleri Muzaffer Yıldıran ve Ersin Yavuz, Kapaklı Sakatlar Derneği Başkanı Hayati Çakan, Sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.Gecenin açılış konuşmanı gerçekleştiren Dernek Başkanı Turan Çakan “ Çok değerli Amasya Gümüşhacıköylüler Yardımlaşma ve Dayanışma derneği üyeleri, biz Amasyalılar olarak geçmişimize baktığımızda Kapaklı’ya Anadolu’nun ilk göç eden bölgesiyiz.

1974 de değerli büyüklerimizden Mehmet Koç , Kemal Gül, Hüseyin Nacak ve Hüseyin Beyazgül Kapaklıya gelip burada sanayi bölgesinde iş imkanlarını görüp, Kapaklı’ya gelen 7 binin üzerinde Amasyalı hemşerilerimize önderlik etmişlerdir. Biz dernek yönetimi olarak , derneğimiz üyelerine memleketimizin kültür, gelenek ve göreneklerini Kapaklı’da da sürdürebilmeleri için derneğimizin çatısı altında yaşatmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Çakan “Bunun için kahvaltılar, piknik, kültürler geziler düzenleyip birlikte ve beraberlik içinde kültürümüzü yaşatmaya çalışırken, düğün, nişan, sünnet gibi iyi günlerinde sağlık ve hastalık gibi zor zamanlarında dernek yönetimi olarak üyelerimizin yanlarında oluyoruz. Dernek üyeleri ve yönetimi olarak, bizlere desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Tekirdağ Büyükşehir Belediyemize ve Kapaklı Belediye Başkanımız İrfan Mandalı’ya teşekkür ediyorum” dedi.

 

“HİÇ KUŞKUMUZ YOK”

 

Dayanışma gecesinde kısa bir konuşma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter yardımcısı Tamer Dodurka '' Tarihi ile doğasıyla ve kültürü ile çok müstesna bir şehir olan Amasya Gümüşhacıköylüler derneğinin dayanışma gecesine hoş geldiniz. Amasyalılar bulundukları yeri güzelleştirir derler bizde bu sözden yola çıkarak tekir dağımıza bu güzellikler bakımından katkı yapacağınıza hiç kuşkumuz yok. Trakyalıları ve Amasyalıları bazı konularda bir birine benzetiyorum. Bu iki toplumda Atatürk'ünü çok sever bağrına basar. Trakyalı Atatürk'ün hemşerisi olmak ile övünür Amasyalı'da kurtuluş savaşının ilk toplantısının Amasya da yapılması ile övünür. Ben bu duygu ve düşüncelerle sözlerime burada son verirken gecemizin hayırlı olmasını diliyor katılımlarından dolayı herkese teşekkür ediyor, iyi eğlenceler diliyorum.'' dedi.

 

“GELECEĞE TAŞIMAK İMKANSIZ OLUR”

 

Gecede bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “ Sizlerin bir arada aynı duygularla ve ayni kültür etrafından toplanmış olmanız çok güzel bir durum. Bu birlik beraberlik ancak azda olsa fedakârlıkla ve özveri ile devam edebilir. Unutulmamalıdır ki Dernek adı altında yapılan tüm uğraşların amaçlarından birisinde sizlerin toplum içinde gelecekte daha güçlü ve söz sahibi bireyler olmanızdır. Yönetilen değil yöneten olmanızdır. Sizlerin içinde olmadığı bir dernek balsiz bal kovanına benzer. Sizler okuyup doktor olabilirsiniz avukat alabilirsiniz iş adamı yada siyasette önemli bir yerde olabilirsiniz. Eğer geçmişinizle kopuk olursanız, geleceğe doğru bakamazsınız ve bu kültürü de geleceğe taşımak imkansız olur” diye konuştu.

 

GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER

 

Mandalı “ Kültür bir toplumun geçmişle olan bağı geleceğe yön veren kılavuzudur. Sözlerimi bitirirken yoğun ve başarılı çalışmalarından dolayı bu güzel geceyi bizlere sunan, derneğimizin yönetim kurulu üyelerine ve katkı sağlayanlara sizlerin huzurlarınızda bir kez daha teşekkür etmek isterim. Gelecekte de bu tür organizasyonlarda beraber olmak arzusuyla sizlere iyi eğlenceler diler, saygılarımı sunarım” dedi.  Konuşmaların ardından hazırlanan slayt gösterisi sunulurken, gece konser ile devam etti. Öğrencilerden oluşan saz grubu, Erdem Topal, Serap Kuyucu ve Zeynel Gündoğdu konser verdiler. Gecede son olarak Türk Halk Müziği Sanatçısı Arzu Şahin bir birinden güzel eserlerini seslendirirken, geceye katılanlar halaylar çekerek gönüllerince eğlendiler.