Kapaklı'da  112 devrede

2012 yılında ilçe statüsüne kavuşan Kapaklı'ya AK Parti Kapaklı İlçe Teşkilatının girişimleri sonucunda 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu kuruldu.  Konu hakkında açıklama yapan İl

GÜNDEM 15.01.2017 19:37:00 0
Kapaklı

10 PERSONEL İLE HİZMET VERECEK

 

Kapaklı Bengü evlerinin yanında kiralanan alanda 112 sağlık ekipleri hizmete başladı. Ak Parti Kapaklı İlçe yönetiminin girişimleri sonucunda hizmete başlayan 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu hakkında bilgiler veren AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin “ Partililerimiz ile yaptığımız girişimlerin ardından 112 acilin Kapaklı’ya gelmesini istedik. İlk etapta 10 personel ile hizmete başladılar. Bunların arasında dört ambulans şoförü, 4 Acil Tıp Teknisyeni ve bir tane de uzmanı var. Bu personellerimiz Kapaklı’da oluşabilecek hastalarla ilgili sağlık hizmeti verecek” diye konuştu.

 

HAYIRLI OLMASINI TEMENNİ ETTİ

 

Bezgin konuşmasının devamında ise, “ 65 yaşında olan bir hastanın diş ağrısı olsa bile ambulansla hastaneye götüreceksiniz diye Sağlık Bakanlığı talimat vermiş. 112 sağlık ekipleri Çerkezköy’de ki ekipler gibi çalışmalarını sürdürecekler. Kısa bir süre önce buraya merkez istemiştik ve sağolsun İl Sağlık Müdürümüzde bu isteğimize destekte bulundu. 112 sağlık birimimizin girişimlerimiz sonucunda Kapaklı’da hizmete başlaması bizleri sevindirdi. Kapaklımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

PROTOKOL İMZALANACAK

 

Yeni hastane hakkında da bilgi veren Salih Bezgin, “Hastane ile ilgili çok ciddi sonuçlar aldık. İnşallah Kapaklı’ya 100 yataklı bir hastane en kısa zamanda yapılacak. Mart sonunda da mevcut Kapaklı Devlet Hastanemizi açacağız. Yeni hastane binasının yapılması için 30 dönümlük bir alan yeni mezarlığın orada bulundu. Bu projede protokol aşamasına geldi ve İnşallah valimiz, vekillerimiz ve ÇOSB yetkililerimizin yapacağı toplantıda tarih belirlenecek ve protokol imzalanacak” diye konuştu.