Balıkçıların 'Kar' molası bitti

Tekirdağ'da bir haftadır etkili olan soğuk hava ve kar yağışı dolayısıyla denize açılamayan balıkçıların mesaisi başladı.

GÜNDEM 12.01.2017 20:00:00 0
Balıkçıların

“VİRA BİSMİLLAH DEDİLER”

 

Tekirdağ'da bir haftadır etkili olan soğuk hava ve kar yağışı dolayısıyla denize açılamayan balıkçıların mesaisi başladı. Balıkçılar, yağışın dinmesi ve hava sıcaklığının 3 dereceye çıkmasıyla 'vira bismillah' dedi. Tekirdağ'da, eksi 13 dereceye varan soğuk hava ve kar fırtınaları nedeniyle bir haftadır kentteki balıkçı barınaklarında mola yapan balıkçılar, hava sıcaklığının 3 dereceye çıkması ve kar yağışının dinmesiyle 'vira bismillah' diyerek denize açıldı.

 

BUZLAR ÇÖZÜLDÜ

 

Sabah saatlerinde limana dönen tekne kaptanlarından İdris Şeremet, "Kış şartlarından dolayı ağlarımız buz tutmuştu. Balık değil de bu sefer but tutmuştu. Şimdi buzlar çözüldü, hava açtı. Vira Bismillah dedik çıktık denize, güzel havayla beraber, kısmetimize çinekop, istavrit avı oldu. Bu güzel havanın keyfini tadını çıkartıyoruz şimdi. Bu akşam ava devam edeceğiz. Hava güzel, bundan sonra hava bizi etkilemez, önemli olan esen hava olmasın, akıntı fazla olmasın. Bundan sonra denize açılıp ekmeğimizin peşinde düşeceğiz. İnşallah çok balık tutarız. İnsanlarımızda ucuz balık yer" ifadelerini kullandı.