Marmara Haber'den Abban'a ziyaret

İçişleri Bakanlığı'nın Aralık ayında yayınladığı Kaymakamlar Kararnamesi ile Çerkezköy'e atanan Atilla Selami Abban'a Marmara Haber olarak hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk. Ziyaret

GÜNDEM 11.01.2017 19:08:00 0
Marmara Haber

ÇERKEZKÖY’DE İKİLİ EĞİTİM YAPILMASI KORKUNÇ

 

Marmara Haber olarak, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’a gerçekleştirdiğimiz ziyarette, gazeteci Şaban Kardeş Kaymakam Abban’a yeni görevinden başarılar diledi. Çerkezköy’ün yarattığı istihdamla hızlı göç alan kozmopolit bir yer olduğunu kaydeden Kaymakam Atilla Selami Abban ise “  Çerkezköy gerçekten büyük bir sanayi kentidir. Nimetlerinin yanında külfetleri de bulunmaktadır. Çerkezköy cazibe merkezi olmakla birlikte hızlı bir göç alan ilçedir. Her yıl ortalama 10 bin nüfus artışı gözlemlenmektedir.  Çerkezköy’ün yüzde 76 oranında ikili eğitim yapılması gerçekten korkunç bir rakamdır. 2019 yılında Türkiye genelindeki bütün okulların tekli eğitime geçmesi hedefleniyor. Bu hedefe ulaşmak için Çerkezköy’ün tekli eğitime geçmesi için en az 400 dersliğe ihtiyacı var. Bu açığın kısa sürede devlet yatırımları ile karşılanması mümkün görünmüyor burada eğitim gönüllüsü hayırsever vatandaşlarımız ve duyarlı kuruluşlarımızla bu açığın kapatılabileceğine inanıyorum ” diye konuştu.

 

DEVLETİN EĞİTİMİ DENETLEMESİ GEREKİYOR

 

Atilla Selami Abban, Çerkezköy’de göreve başlamadan önce ilçe hakkında bilgiler aldığını belirterek, Çerkezköy’ün sanayi kenti olduğunu biliyordum. Ancak eğitimde fiziki olarak ikili eğitim yapıldığını bilmiyordum. Kısacası gördüğüm manzara karşısında hayal kırıklığına uğradım. Çerkezköy’de kapanan dershane binasının Çerkezköy Müftülüğüne tahsis edildiğini gördüm. Bu binaya ikili eğitim veren okullarımızdan birisini kazandırmamız gerekiyordu. Bununla ilgili yeni bir durum değerlendirmesi söz konusu olabilir. Diyanete tahsisi yapılan binayı verildikten sonra geri almak gerçekten çok zordur” dedi. Gazeteci Şaban Kardeş ise ülkenin yaşadığı en önemli sorunların başında eğitimin yattığını kaydetti ve   “ Siz devleti temsil eden idarecilerimizin siyasi kaygı ve beklentilerin aksine günün ihtiyaçları ve yarınların inşası adına kalıcı yatırımların ilçemize kazandırılmasını adına Çerkezköy'de eğitimin temel sorun olduğu bu işi devletin taşeronlarla değil bizzat denetleyerek eğitimli gençlerin yetişmesi geleceğimiz adına  son derece önemlidir.  Türkiye’ ki bütün güzellikleri bütün renkleri Çerkezköy’de bulmamız mümkündür.  Çerkezköy 81 ilden 957 ilçeden renklerin huzur içinde yaşadığı ender ilçelerimizden biridir" diye konuştu.

 

YAZIŞMA YAPILMIŞ, ÇALIŞMA YOK

 

Ambardere’de yapılması planlanan eğitim kampüsü hakkında bilgiler aldığını kaydeden Kaymakam Abban “ Eğitim kampüsünde hayırseverlerimiz tarafından Fen Lisesi ve Çerkezköy Ticaret Sanayi Odası tarafından Sosyal Bilimler Lisesi yapılacak. 24 derslikli Sosyal Bilimler Lisesinin ihalesi yapılmış ancak kampüsün ortasından elektrik ve yüksek gerilim hattı geçiyor. Bu nedenle de 24 derslikli okul başlayamıyor. 1 yıldır TREDAŞ ile yazışmalar yapılmasına rağmen bununla ilgili çalışmalar yapılmamış. Bu da bizlere sıkıntı oluşturuyor” dedi.

 

SINIFLAR MART AYINA YETİŞTİRİLECEK

 

YGS sınavlarının ilk kez Çerkezköy’de yapılacağını kaydeden Abban “  YSG sınavları Çerkezköy’de yapılacak ancak okullarda ki sıraların hasarlı ve tahrip olduğunu gözlemledik. “ Yap donat adın yaşasın” projesi ile okullarımıza yeni sıralar kazandırmayı hedefliyoruz. Projeye 4 bin 200 TL veren hayırseverlerimiz sınıfları donattığı zaman bu sıkıntımız sınav öncesi ortadan kalkacaktır. Ayrıca projeye destek veren hayırseverlerin donatılan sınıflara isimlerini vermek istiyoruz. Mart ayında sınava kadar sınıfları yetiştirmeye çalışıyoruz” açıklamasında bulundu.

 

DEVLET İLE ARAMIZDAKİ KÖPRÜ SİZSİNİZ

 

Gazeteciliğin zorluklarını dile getiren gazeteci Şaban Kardeş” Teknolojinin hızlı gelişimi ve Türk insanının teknoloji ile olan ilişiği dikkate alındığında doğru ve güvenilir habere hızlı ulaşımı bekleyen halkımız adına kamusal bir görevi ifa ediyoruz. Okurlarımız gibi her vatandaş özellikle kamuda yaşanan olumlu olumsuz her şeyi bilmek hızlı bir şekilde bilmek ve görmek istiyor. İlçemizde yaşanan ve yaşanması muhtemel olaylar halka bilgilerin birinci ağızdan mülki amirleri tarafından yapılmasının daha sağlıklı buluyoruz. Daha önceki dönemlerde bu sıkıntıları yaşıyorduk. Ancak son Kaymakamımız Metin Kubilay 15 Temmuz darbe girişimindeki duruşu bizleri mutlu etti. Doğru bilgiyi zamanında almak için sizlerden ekstra yardım bekliyoruz. Devlet ile aramızdaki iletişim köprümüz sizsiniz. Başta eğitim olmak üzere ilçemizdeki her konunu da gazeteciler olarak sizlerin yanınızda olacağız ” dedi.

 

Haber / Gülay Yiğit SEZEN