Tarım Türkiye'de birçok açıdan önemli

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak,  "Tarımsal Öğretimin 171. Yıl Dönümü" dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Albayrak, mesajında "Tarım, ülkemiz iÃ

GÜNDEM 10.01.2017 20:34:00 0
Tarım Türkiye

TARIMIN HAK ETTİĞİ DESTEĞİ ALMASI GEREKİYOR

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Ülkemizde, toplumumuzun temel ihtiyaçlarını karşılayan, geniş istihdam yaratan, sanayiye hammadde sağlayan, önemli ihracat ürünleri yetiştiren ve ülkeye döviz getiren milli ekonomimizin temel sektörlerinin başında tarım gelmektedir. Tarım, ülkemiz için sadece ekonomik açıdan değil, aynı zamanda istihdam olanaklarıyla sosyal açıdan da önemlidir. Türkiye’nin geleceğinin halen önemli oranda tarım ve tarıma dayalı sanayinin gelişmesine bağlı olduğu gerçeğini göz önüne aldığımızda, tarımsal öğretim, araştırma ve geliştirmeye olanaklar ölçüsünde daha fazla yatırım yapılması, bir başka ifade ile bu sektörün hak ettiği desteği alması gerekmektedir.” Dedi.

 

BÜYÜKŞEHİR OLARAK TARIMSAL ARAŞTIRMAYA ÖNEM VERİYORUZ

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak tarıma ve tarımsal öğretim ile araştırma ve geliştirmeye büyük önem verdiklerini belirten Başkan Albayrak “Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığımız, bir yandan kırsal kesime yönelik olarak eğitim ve bilinçlendirme faaliyetlerini sürdürürken diğer taraftan da tarımsal gelişmeyi sağlayacak mekanizmaların oluşturulması için proje çalışmalarına da devam etmektedir.Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye’de Tarımsal Öğretimin 171. Yıl dönümünü kutluyor,  tarımın ve tarımsal öğretimin önemini kavrayarak bu doğrultuda yapılacak çalışmalarda hep birlikte olmak dileğiyle, tarıma hizmet eden herkese teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

 

Haber / Selin ÇALIŞKAN