Düşünce özgürlüğü teminat altına alınmalı

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Baysan yayınladığı mesajında, "1961 yılında gazetecilerin çalışma koşul

GÜNDEM 9.01.2017 19:03:00 0
Düşünce özgürlüğü teminat altına alınmalı

ÇOK SESLİ YAPIYA KATKI SUNUYORLAR

 

Başkan Ünal Baysan 10 Ocak Gazeteciler günü mesajında “Toplumların gelişiminde çok önemli bir yere sahip olan basın; halkın çıkarlarını savunma, bilgilendirme, eğitme, kamuoyu oluşturma gibi çok önemli işlevi yerine getirmektedir. Her türlü imkân ve şartta kamuoyunu bilgilendirme görevini yerine getirmek için büyük bir özveri ve fedakarlıkla çalışan basın mensupları; tarafsız,  gerçekçi, objektif, farklı düşünce ve görüşlere yer veren yayınlarıyla demokrasimizin çoğulcu ve çok sesli yapısına büyük katkı sunmaktadır.” dedi.

 

ÖZLÜK HAKLARININ İYİLEŞTİRİLMESİ GEREKİYOR

 

Ünal Baysan ayrıca “Ülkemizin gelişimi, halkımızın bilgilenip bilinçlenmesi ve kamuoyunda gerekli hassasiyetleri oluşturulmasında çok önemli katkıları olan emekçi basın mensuplarımızın özlük haklarının iyileştirilmesi, daha özgür ve rahat ortamlarda çalışmalarının sağlanması ile fikir ve düşünce hürriyetinin gerçek manada teminat altına alınması gerekmektedir” ifadelerine yer verdi.

 

EN İÇTEN DİLEKLERİMLE KUTLUYORUM

 

Basın özgürlüğünün her geçen gün daha da önem kazandığını belirten Ünal Baysan sözlerini “Bu önemli ve anlamlı günlerde tüm gazetecilerin ve basın mensuplarımızın Çalışan Gazeteciler Gününü en içten dileklerimle kutluyorum”  şeklinde sonlandırdı.

 

Haber / Celal Karakurt