Akay: Sıkıntı yaşanmaması için elimizden geleni yapıyoruz

Çerkezköy'de Cuma günü etkisini gösteren kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Yağışın iş çıkışı saatine denk gelmesi ve kış lastiği ile zincir takmayan yolcuların da trafiğe

GÜNDEM 8.01.2017 20:12:00 0
Akay: Sıkıntı yaşanmaması için elimizden geleni yapıyoruz

VAHAP AKAY BAŞKANLIK ETTİ

 

Çerkezköy’de Cuma günü yaşanan olumsuz durumun ardından Çerkezköy Belediyesi kriz masası kurdu. Başkan Vahap Akay’ın başkanlık ettiği kriz masasında Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş ile Zabıta Müdürü Kenan Erez de hazır bulundu.

 

ANA ARTERLERİN HEPSİ AÇIK

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay konu ile ilgili bir açıklama yaptı. Vahap Akay açıklamasında, yollara bilinçsiz yaklaşık 500 araçta yaptıkları kontrollerde sadece üç aracın zincir taktığını ve kış lastiği takmayan araçların yollarda mahsur kaldığının tespit edildiğini belirterek “ İlçemizi etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle ekiplerimiz özellikle ana arterlerde çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Kurum müdürlerimizle oluşturduğumuz kriz masasında sıkıntılı olan cadde ve sokaklarda gerekli çalışmaları yapmaya devam ediyoruz. Çerkezköy Belediyesi olarak üç greyder, sekiz kepçe, üç tuzlama aracı ile üç kasa tuzlama aracı ve birçok kamyonla Çerkezköy’deki sıkıntı oluşturan ana arterleri açmaya çalışıyoruz. Cumartesi günü ilçe merkezinde yapılacak olan Açık Öğretim sınavı öncesi 11 okulumuzun önlerinde oluşan kar birikintilerini ekiplerimiz aracığı ile açarak, öğrencilerimizin sıkıntı yaşamaması adına elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

 

70 KİŞİLİK EKİP TAKVİYESİ

 

Akay  ayrıca “ Gece boyunca 50 kişilik ekiple birlikte bir taraftan karla mücadele bir taraftan ise yolda kalanları yardım için mücadelemizi sürdürüyoruz. Sabah saat 06.00’da 70 kişilik ekip takviyesi ile 09.30’da yapılacak sınav için gerekli önlemlerimizi aldık. Ayrıca Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde görevli 30 personelimiz takviye olarak çalışmalara katıldı. Destek Hizmetler Müdürlüğü’nde oluşturduğumuz konaklama alanında ise kar nedeniyle mahsur kalan vatandaşlarımız için konaklama alanı oluşturduk” diye konuştu.

 

Haber / Celal KARAKURT