Elektrik kesintileri OSB'yi de vurdu

Marmara Bölgesi hem kar hem de elektrik kesintileri ile mücadele ediyor.  Cuma gününden bu yana Marmara Bölgesi'nde elektrik kesintileri Çerkezköy OSB'yi de etkiledi.

GÜNDEM 2.01.2017 11:38:00 0
Elektrik kesintileri OSB

 YÜZLERCE İŞÇİ EVİNE GÖNDERİLDİ

 

Çerkezköy 1. ve 2. OSB’ye Cuma gününden bu yana elektrik verilemiyor. Çerkezköy’de bu nedenle fabrikaların büyük bir bölümü çalışamazken Veliköy OSB’de de kesintiler yüzünden 70’e yakın fabrikada üretim durmuş durumda. Çerkezköy’de faaliyet gösteren fabrikaların yetkili isimleri konuyla ilgili yaptıkları açıklamada, yaşanan sıkıntıyla ilgili Çerkezköy OSB’ye  şikayetlerini bildirdiklerini, Çerkezköy OSB yetkililerinin de Perşembe akşamından bu yana yaşanan sıkıntıyı TEİAŞ tarafından giderilmeye çalışıldığını, TEİAŞ’ın önceliği Marmara Bölgesi’nde yaşanan sıkıntılar nedeniyle  konutlara vermesi sebebiyle OSB’ye elektrik verilemediğini söylediklerini belirttiler. ÇOSB yetkilileri de bunun üzerine SMS ile Çerkezköy’deki sanayicilere ilettiklerini sözlerine eklediler. Ayrıca yaşanan kesintilerden dolayı yüzlerce işçinin evlerine gönderildiği de öğrenildi.

 

ENERJİ SIKINTISI YAŞANIYOR

 

Çerkezköy OSB’den de konuyla ilgili açıklama yapıldı. Yapılan yazılı açıklamada "Marmara Bölgesi’ni besleyen (Adapazarı) enerji iletim hatlarında arızalar halen sürmekte olup, TEİAŞ 20. Bölge Müdürlüğü’nden bu arızaların giderilmesine yönelik çalışmaların sürdürüldüğü öğrenilmiştir. Bu kapsamda Marmara Bölgesindeki Organize Sanayi Bölgelerine TEİAŞ tarafından sağlanan enerji temininde sıkıntı yaşanmaktadır. Sanayi işletmelerine elektriklerin verilebilmesi hususunda TEİAŞ yetkilileriyle kurumumuz tarafından sürekli iletişim içinde bulunulmakta olup, gelişmeler sanayicilerimize aktarılacaktır." denildi. 

 

İKİNCİ BİLGİLENDİRME MESAJI

 

Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ise elektrik kesintileriyle ilgili ikinci bir bilgilendirme mesajı göndererek‘’Elektrik kesintisi hakkında TEİAŞ ile yapılan görüşmeler sonrasında bölgemize 22.00-07.00 saatleri arasında enerji verilebileceği ifade edilmektedir. Gelişmeler tarafınıza bildirilecektir.’’ diye belirtti.

 

Haber / Şaban KARDEŞ