Genç nufüs istihdamında yeni hamle

Trakya Kalkınma Ajansı, Trakya bölgesindeki gençlerin istihdamını destekleyecek bir projeyi 2016 yılında hayata geçirdi. Türkiye ve Avrupa Birliği'nin ortak finansörlüğünde, Trakya Kalkınma Ajansı

GÜNDEM 27.12.2016 20:18:00 0
Genç nufüs istihdamında yeni hamle

AÇILIŞI BAKAN YAPTI

 

Kapasitesi geliştirilmesi hedeflenen Trakya Üniversitesi Kariyer Merkezi’nin temsili açılışı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sn. Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımıyla geçtiğimiz günlerde Trakya Üniversitesi, Türkan Sabancı Kültür Merkezi yanı Balkan Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi.

 

GENÇLER İŞ HAYATINA DAHA KOLAY ADIM ATACAK

 

Kariyer Merkezi’nin temsili açılışında bir konuşma yapan Mehmet Müezzinoğlu gençler için bu projenin önemine vurgu yaparak, “ Bölgemizde eğitim gören gençlerimiz artık hizmete sunduğumuz Kariyer Merkezi ile birlikte iş hayatına daha kolay adım atabilecekler. Kariyer Merkezi Edirne’nin istihdamına ve gelişmesine de önemli katkı sağlayacaktır. Bu vesile ile Kariyer Merkezi’nde emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.” dedi.   

 

TÜM KESİMLERİN ÇABA SARFETMESİ GEREKİYOR

 

Bakan Mehmet Müezzinoğlu’nun ardından söz alan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ise proje hakkında bilgi verdi ve gençlerin iş hayatına kazandırılması noktasında başta sivil toplum kuruluşları ve özel sektör olmak üzere toplumun tüm kesimlerinin çaba sarf etmesi gerektiğine inanarak TrakyaKAriyer projesine imza attıklarını söyledi

 

MEZUNLAR İŞ ARAMA BECERİLERİNİ GELİŞTERECEK

 

Şahin konuşmasında “İstihdam sürecinde yer alan tüm paydaşların katılımı ile oluşturulacak kariyer merkezi modeli ile, kariyer hizmetlerinin etkili ve verimli bir şekilde sunulması için her ortağın belirli roller ve sorumluluklar alarak sürece katkı sunmasını hedefliyoruz. Böylece üniversiteler farklı sektörlerde yer alan ortaklarla aynı platformda buluşurken; işverenler, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının aktif katılımıyla da mezunlar ve öğrenciler, iş arama becerilerini geliştirerek daha kolay istihdam edilecekler. İşverenler de aradıkları özelliklere sahip nitelikli çalışanlara kolaylıkla ulaşacak.’ dedi.

 

BİRÇOK İSİM KATILDI

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilen Kariyer Merkezi’nin açılışına CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan,  Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt,  İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Kamuran Ersanve Edirne’nin kamu kuruluşlarını temsilen İl müdürleri katıldı.

 

Marmara Haber