Son gün 31 Mart 2017

Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (TAPDK) 2017 süre uzatım ücretleri hakkında açıklamalarda bulunan Çerkezköy İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri, â?

GÜNDEM 25.12.2016 20:02:00 0
Son gün 31 Mart 2017

İŞTE YENİ FİYATLAR

 

Tütün Mamulleri ve Alkollü içkilerin Satışına ve Sunumuna İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 15’inci maddesi çerçevesinde, 2017 yılında geçerli olacak satış belgesi bedelleri ile nargilelik tütün mamulü sunum uygunluk belgesi bedellerinin belirlendiğini kaydeden yetkililer, “Tütün Mamulü, Alkollü içki ve Etil Alkol / Metanol Toptan satış belgeleri 5 bin TL’dir. Tütün Mamulü, Alkollü İçki ve Etil Alkol Perakende Satış Belgeleri il merkezlerinde ve Büyükşehir Belediyesine dahil ilçelerde 265 TL, ilçe merkezlerinde 185 TL, diğer mahallerde (Belde, köy gibi) 65 TL’dir. Açık İçki Satış Belgeleri il merkezlerinde ve Büyükşehir Belediyesine dahil ilçelerde bin 85 TL, ilçe merkezlerinde ve diğer mahallerde (Belde, köy gibi) 420 TL’dir. Nargilelik Tütün Mamulü Sunum Uygunluk Belgesi il merkezlerinde ve Büyükşehir Belediyesine dahil ilçelerde 2 bin 650 TL, ilçe merkezlerinde ve diğer mahallerde 2 bin 410 TL’dir” açıklamalarında bulundu.

 

SÜRE UZATMAYANLAR ÜRÜN ALAMAYACAK

 

Satıcıların, belirlenen bedelleri en geç 31 Mart 2017 Cuma günü mesai saati sonuna kadar kurum sicil numaralarını beyan etmek suretiyle Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü hesabına yatırmaları gerektiği belirtilen açıklamada, “Belirtilen süre içinde satış belgesi süre uzatım işlem bedellerini yatırmayan satıcıların belgeleri Nisan ayı sonunda geçerliliğini yitirecektir. Süre uzatım işleminin sona ermesi halinde müteakip ürün satın alamayacaklar. Belgelerinin geçerlilik süresi içerisinde ellerinde bulunan ürünleri tasfiye etmek zorundalar. 31 Mart 2017 Cuma günü akşamına kadar süre uzatım işlemi yaptırmayan satıcıların faaliyete devam etmek istemeleri durumunda, yeniden belge almaları gerekiyor. İlk defa satış belgesi talebinde bulunacaklardan da aynı bedeller tahsil edilecek” ifadelerine yer verildi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ