Hasta ve hasta yakınlarına sergi sürprizi

Vatandaşların sağlık hizmetlerinden en kaliteli şekilde faydalanabilmeleri amacıyla yapılan Çerkezköy Devlet Hastanesi'nin yeni ve modern binası, Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi'nde tedavi gören ha

GÜNDEM 22.12.2016 21:15:00 0
Hasta ve hasta yakınlarına sergi sürprizi

ÜRÜNLERİ VATANDAŞLARIMIZIN BEĞENİSİNE SUNDUK

 

Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi’nde tedavi gören hastaların yaptıkları el emeği göz nuru çalışmalar, Çerkezköy Devlet Hastanesi’nin yeni binasında sergilendi. Gerek tedavi gerekse hasta ziyareti için hastaneye gelen vatandaşların sergiye ilgisi yoğun oldu. Sergi hakkında açıklamalarda bulunan yetkililer, “Bu anlamlı sergimizde, Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi’nde tedavi gören hastalarımız tarafından hazırlanan ürünleri vatandaşlarımızın beğenisine sunduk. Bu sergiden elde edilecek gelirin tamamı, hastaların yapacakları yeni çalışmalarda gerekli olan malzemelerin temininde kullanılacaktır” dedi.

 

HASTALARIMIZIN SOSYALLEŞMELERİ AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ

 

Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi’nde şizofren, bipolar gibi izole hayat süren hastaların topluma kazandırılması için çalışıldığını kaydeden yetkililer, “Hastalarımız, kendi eserlerinin görücüye çıktığı sergide görevli olarak hazır bulundu. Hastalarımızın sosyalleşmeleri açısından bu sergi büyük önem arz etmektedir. Onların topluma kazandırılması hem bizler hem de kendileri için büyük bir mutluluk kaynağıdır” ifadelerini kullandı.

 

SERGİDE YOK YOK

 

Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi’nde tedavi gören hastalar tarafından hazırlanan ve Çerkezköy Devlet Hastanesi’nin yeni binasında sergilenen el emeği ürünler arasında yap-boz (puzzle), tablolar, kolye, bileklik, küpe, mücevher sandığı, ahşap tepsiler, kitap ayracı, vazo, kalemlik, mumluk gibi ürünler yer alıyor. Sergi bugün mesai bitimine kadar açık kalacak.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ