"15 Temmuz Demokrasi Şehitleri" ismi red edildi

AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri tarafından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne, Köprübaşı mevkiinin isminin 15 Temmuz Şehitleri Meydanı olarak değiştirilmesi için verilen ?

GÜNDEM 22.12.2016 21:13:00 0

ÖNERGE RED EDİLDİ

 

Geçtiğimiz günlerde toplanan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclis’inde AK Parti’li meclis üyeleri tarafından Süleymanpaşa Köprübaşı Meydanı’nın isminin 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı olarak değiştirilmesi yönünde önerge verildi. Toplantıyı yöneten Büyükeşhir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, İçişleri Komisyonu kararını meclis üyelerinin oyuna sundu, Yapılan oylama sonrasında; 15 Temmuz Şehitler Meydanı ismi AK Partili üyelerin istemesine rağmen CHP’li üyelerin red oyu ile kabul edilmemiş oldu.

 

ÇORLU’DA DA BENZER DURUM YAŞANDI
 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclis’inde yaşanan olayın bir benzeri de Çorlu’da yaşandı. AK Parti meclis üyeleri Çamlıbel Caddesi’nin isminin 15 Temmuz Şehitler Caddesi olarak değiştirilmesi için Çorlu Belediye Meclisi’ne yazılı teklifte bulundu.  Yasal sürenin geçmesine rağmen kendilerine cevap verilmediğini belirten AK Parti Çorlu İl Başkanı Kerem Atalay konula ilgili yaptığı açıklamada, “Çorlu Belediye meclisinde 10 tane partili üyemiz var bu meclis üyelerimiz 15 Temmuz süreci sonrasında tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Çorlu’da bir yere isim verme teklifinde bulundular, Emlak konutları bölgesindeki bir caddeye 15 Temmuz Şehitler Caddesi isminin verilmesini istediler, 10 meclis üyemiz yaklaşık 90 gün öncesinde Çorlu Belediye Meclis Başkanlığına yazılı teklifte bulunarak Emlak konutlarından - Önerler mahallesine giden Çamlıbel caddesinin isminin 15 Temmuz Şehitler Caddesi olarak değiştirilmesini teklif ettiler. Ancak bu güne kadar yasal süresini geçmesine rağmen, hiçbir şekilde kabul etmediler muhatap olmadılar, en son Aralık ayı olağan meclis toplantısında AK Partili meclis üyesi arkadaşlarımız yeniden gündeme alınmasını istediler ancak, CHP’li Meclis üyeleri sayesinde red edildi” dedi.

 

SİZLERİ KINIYORUM

 

Kerim Atalay açıklamasında “Buradan Çorlu Belediye Başkanına, CHP’li Meclis üyelerine sesleniyorum, bu vatanın evlatları 15 Temmuz sürecinde bu ülke için canlarını verdiler siz onların ismini bir caddeye vermeyi onlara çok gördünüz sizleri kınıyorum” diye konuştu.

 

Marmara Haber