Omuz omuza vermeliyiz

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'a nezaket ziyaretinde bulunan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Türkiye'de son zamanlarda meydana gelen terör olayları nedeniyle asıl konuşmaları gereken konuları k

GÜNDEM 20.12.2016 21:24:00 0
Omuz omuza vermeliyiz

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, beraberindeki sendika temsilcileri ile birlikte Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı ziyaret etti.

 

HAİN SALDIRILARI LANETLİYORUZ

 

Dün saat 11.00’da Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ziyarette Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri Uğur Erem, Rağbet Erol ve Enver Bayram da hazır bulundu. Ziyarette ülke gündemine dair açıklamalarda bulunan Kani Beko, “Ülkemizde yaşanan son gelişmeler insanın canını sıkıyor. Beşiktaş’ta ve Kayseri’de bombalı saldırılar meydana geldi. Onlarca polis ve vatandaşımız şehit oldu. Hayatlarını kaybedenler bizim çocuklarımız. Çok üzülüyoruz. Bu hain saldırıları lanetliyoruz” dedi.

 

DİLERİM BU KATLİAMLAR SON BULUR

 

Önceki akşam bazı ziyaretlerde bulunmak üzere Kırklareli’ye gittiğini söyleyen Kani Beko, “Bugün Çerkezköy’e gelip basın açıklaması yapacaktık. Akşam otele gittim ve televizyonu açtım. Rus Büyükelçisi’nin katledildiğini gördüm. Durum çok kötü. Haince bir saldırı yapıldı. Benzer bir olay da Almanya’da Berlin’de oldu. Berlin’de pazara TIR saldırısı gerçekleşti. Böyle bir ülkede yaşıyoruz. Barışı konuşamıyoruz. DİSK olarak bizler, Türkiye'nin bağımsız, sosyal hukuk devleti olmasını isteyen bir konfederasyonuz. Bir kez olsun ‘Yurtta Sulh Cihanda Sulh’ ilkesine bağlı kalarak siyaset yapılsa bu ülke düzlüğe çıkar. Türkiye'nin barışa ve kardeşliğe ihtiyacı var. Dilerim bu katliamlar son bulur” ifadelerini kullandı.   

 

KONUŞMAMIZ GEREKENLERİ KONUŞAMIYORUZ

 

Türkiye’nin her zamankinden daha fazla birlik beraberliğe ihtiyacı olduğunu sözlerine ekleyen Kani Beko, “Sözde değil, özde birlikteliğe ihtiyaç var. Yaşanan bu olaylar yüzünden asıl konuşmamız gerekenleriş konuşamıyoruz. Memur, işçi ve emekli gruplarının, bu ülkede yaklaşık 500 milyar TL ihtiyaç kredisi borcu var. Bu borçluların yüzde 25’i de icralık durumdadır. Fakat biz kafamızı kaldırıp bunları konuşamıyoruz. Emekli maaşları, asgari ücret, taşeron işçilerin kadrolaşması gibi konularda bildiriler hazırladık. Ama terör olaylarından fırsat bulup konuşamıyoruz” dedi.

 

TOPLANAN PARALAR KANAL İSTANBUL PROJESİ İÇİN KULLANILACAK

 

Açıklamalarına bireysel emeklilik konusu ile devam eden Beko, “Bireysel Emeklilik konusu ülkemiz için tarihi bir hata olur. Bu fon tarihte ilk defa Şili tarafından kullanılmaya başlandı. Geçtiğimiz gün haberlerde izlerken gördüm. Şili’de emekliler sokaklara döküldüler. Ellerinde ‘Açız’ yazılı pankartlarla protestolar yaptılar. Önümüzdeki günlerde sosyal güvenlik kurumu özelleştirilecek. İşçiler maaşlarını bireysel emeklilik fonundan alacak. İstanbul’da Kanal İstanbul projesi var. 19 müteahhit tarafından hazırlanmış bir projedir. Bireysel Emeklilik Fonu’nda toplanan paralar bu projede kullanılacak” ifadelerini kullandı.  

 

105 MİLYAR TL’NİN 10 MİLYAR TL’Sİ İŞÇİLER İÇİN KULLANILMIŞ

 

DİSK Genel Başkanı olarak işsizlik fonuna en büyük desteği verenlerden biri olduğunu söyleyen Kani Beko, “İşsizlik fonu çok önemli çünkü işçilerimizin ne zaman işsiz kalacağı belli değil. Bu fonda toplanan paralarla onlara destek olunuyor. Geçtiğimiz günlerde bir toplantıya katıldım. Önüme İŞKUR faaliyet raporu geldi. İşsizlik Fonu’nda şu ana kadar 105 milyar TL para toplanmış olması gerekiyordu. Fakat raporu incelediğimde işsizlik fonundan patronlara 25 milyar TL aktarıldığını gördüm. Karayolları ve GAP’a da 25 milyar TL aktarılmış. İşsiz kalan işçilere ise sadece 10 milyar TL aktarılmış” dedi. Kani Beko konuşmasının sonunda Belediye Başkanı Vahap Akay’a DİSK tarafından hazırlanan ve içinde kendi beyanatlarının yer aldığı “Sözümüz” adlı kitap hediye etti. 

 

TEK ÇARE BİRBİRİMİZE SARILMAKTIR

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bu coğrafyada son zamanlarda çok ciddi sıkıntılarla karşı karşıyayız. Türkiye’de kaos ortamı yaratılmaya çalışılıyor. Bize düşen görev el ele vererek millet olarak aynı noktada buluşmaktır. Ayrıştırma gayreti içinde olanlara fırsat vermemeliyiz. Elbette herkesin bir fikri vardır, fakat bu kritik süreci ancak birlik beraberlik içinde atlatabiliriz. Tek bir şeye ihtiyaç var. O da insanların birbirine sarılmasıdır. Bu topraklar üzerinde çok ciddi planlar var. Bunları omuz omuza vererek püskürtebiliriz. Yakın tarihte ülkemizde gözü olan güçlere gereken cevabı verdik. Fakat buradan çıkarmamız gereken dersi çıkaramadık” diye konuştu.   

 

ÇOK GÜZEL KONUŞUYORUZ AMA SONUÇ ÇIKARAMIYORUZ

 

İnsanların sokağa çıkmaya imtina eder hale geldiğini söyleyen Akay, “Çok ciddi potansiyeli olan bir ülkede yaşıyoruz. Güçlenmemiz gerekiyor. İnşallah artık bu söylediklerimiz temenni de kalmaz. İcraata geçmeliyiz. Çok güzel konuşuyoruz ama sonuç çıkaramıyoruz. Terörle toplu mücadele etmek lazım. Tüm kurumların teröre ve terörün arkasındakilere tepkisini net bir şekilde ortaya koyması lazım. Şapkayı önümüze alıp teröre gereken tavrı kararlılıkla göstermemiz lazım” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından ziyaret sohbet havasında devam etti.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ