Avrasya Tüneli açıldı

Dünyada deniz altından geçen ilk iki katlı karayolu tüneli olan ve İstanbul'un iki yakasını birleştiren Avrasya Tüneli'nin açılışı gerçekleştirdi. Vatandaşların yoğun katılım

GÜNDEM 20.12.2016 20:53:00 0
Avrasya Tüneli açıldı

ABDULLAH GÜL DE KATILDI

 

İstanbul'un iki yakasını birleştiren ve dünyada deniz altından geçen ilk iki katlı karayolu tüneli Avrasya Tüneli'nin açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül katıldı.

 

HAYALLERİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRDÜK

 

Açılışta konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rus Büyükelçisi'ne düzenlenen suikasttan duyduğu üzüntüyü dile getirdi ve Rus halkına ve Büyükelçi'nin ailesine başsağlığı diledi. Erdoğan konuşmasında,  "Sevgili İstanbullular hepinizi selamlıyorum. Büyük gün için hoşgeldiniz. Kıtaları birbirine bağlayan Avrasya Tüneli'nin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu eseri meydana getiren herkese teşekkür ederim. Bu vesile ile aziz şehitlerimizi anıyorum. Değerli İstanbullular dün gece bir menfur saldırı sonucu Rusya'nın Ankara Büyükelçisi hayatını kaybetti. Terör bir kez daha alçak yüzünü gösterdi. Bu olay şüphesiz Türkiye Rusya arasında ilişkileri bozmaya yönelik alçak bir provokasyondur. Kim ne yapmaya çalışırsa çalışsın Türkiye Rusya ilişkileri gelişmeye devam edecek. Bozmaya güçleri yetmeyecek. Türkiye dostlukları artırmaya çalışmaya devam edecek. Suriye-Rusya'da bölgedeki istikrarsızlıkların giderilmesi için kararlıyız, emin adımlarla ilerliyoruz. Her şey insanımızın hayatını kolaylaştırmak için dedik yola çıktık. Avrasya Tüneli de en büyük hayallerimizden biriydi. Marmaray gibi, Yavuz Sultan Selim Osman Gazi gibi hayalleri gerçeğe dönüştürerek bir araya geldik." dedi. 

 

Haber / Menşure KARDEŞ