KOBİ'ler ÇTSO'ya akın etti

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'nın 50 bin TL faizsiz kredi başvurusunun ilk gününde Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası binasında uzun kuy

GÜNDEM 19.12.2016 19:05:00 0
KOBİ

SİSTEMDE YOĞUNLUK YAŞANDI

 

KOSGEB'den yapılan yazılı açıklamada, 1 Ocak tarihinden 9 Aralık'a kadar olan yapılan başvurular 147 bin 710 iken 10 Aralık'tan itibaren yapılan başvurular 9 gün içinde 105 bini geçti. Sadece son bir hafta içinde KOSGEB veritabanına kayıt yaptıran ve bilgi beyannamesini güncelleyen firma sayısındaki artışa dikkatin çekildiği açıklamada, sistemin aktif çalıştığı, ancak ciddi bir yoğunluk yaşandığı belirtildi.

 

İŞLEM KUYRUĞU OLUŞTU

 

KOSGEB'in 15 bin KOBİ'ye sunulacak 50 bin liralık "Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği" için yoğun başvuru gelince dün sistem aşırı yüklenmeden dolayı problem verirken, kayıtlarda gecikmeler yaşandı. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'nın  50 bin TL faizsiz kredi başvurusunun ilk gününde Ödeme sıkıntısı içindeki KOBİ'lere sermaye desteği sağlamak için yeni bir destek programı açan KOSGEB, 50 bin TL'lik kredi faiz desteği uygulamasının başvurularının başladığı ilk günde, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nda bir süre kuyruk oluştu. Soğuk havaya aldırmayan kadın erkek yüzlerce kişi 12 ay ödeme yapmadan toplamda 36 ayda geri ödemenin öngörüldüğü 50 bin TL’lik krediye başvuru yapabilmek için birbirleriyle yarıştı, dün yaklaşık olarak 300 KOBİ başvuru yaptı. Başvurular Çarşamba günü sona erecek.

 

Haber / Celal KARAKURT