Terörü lanetlemek yetmiyor

CHP Kapaklı Kadın Kolları yönetimi tarafından düzenlenen Birlik ve Dayanışma yemeğinde konuşan CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, son günlerde yaşanan terör olaylarına dikkat çekerek, â

GÜNDEM 18.12.2016 19:28:00 0
Terörü lanetlemek yetmiyor

BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİNE İLGİ YOĞUN OLDU

 

CHP Kapaklı Kadın Kolları tarafından dün saat 13.00’da Ali İhsan Mandalı Düğün Salonu’nda düzenlenen Birlik ve Dayanışma yemeğine CHP PM Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ve eşi Kamil Yüceer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve eşi Fatma Mandalı, 26. Dönem CHP Tekirdağ Milletvekili Adayı Arzu Mandalı Sucu, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri, CHP Kadın Kolları Tekirdağ İl Başkanı Fatma Ormancı, CHP Kapaklı Kadın Kolları Başkanı Meliha Bora, CHP Süleymanpaşa Kadın Kolları Başkanı Şengül Sülçol, CHP Şarköy Kadın Kolları Başkanı Ayten Toga Büyük, CHP Saray Kadın Kolları Başkanı Fatma Aslan, CHP Çerkezköy Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca ve çok sayıda davetli katıldı. 

 

DÜNYAYI GÜZELLEŞTİRECEK OLAN GÜÇ KADINLARDIR

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından programın açılış konuşmasını CHP Kapaklı Kadın Kolları Başkanı Meliha Bora yaptı. Konuşmasına Kayseri’de meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyerek başlayan Bora, “Birlik beraberliğimizi bozmaya çalışan terör örgütleri çok iyi bilmelidir ki, biz asla yılmayacağız. Dünyayı güzelleştirecek olan güç kadınlardır. Savaş ve çatışmalar, yaşam ve umutlara son veriyor. Bu kapsamda kadınların akıl ve duygularına ihtiyaç var. Bizler, kadınların çocuk yaşta evlendirildiği ve baskı altında tutulduğu bir Türkiye’ye asla izin vermeyeceğiz. Kadınların gücünü ve yaptırımını, hükümetin çocuk istismarı ile ilgili önergesini geri çektirerek gösterdik. Hep birlikte yaşanabilir bir dünya için mücadele edeceğiz” dedi.  

 

AK PARTİ VE MHP’LİLERİ YANIMIZA ALMALIYIZ

 

CHP’nin, benzer organizasyonla sayesinde Tekirdağ’da tüm seçimleri 12-0 kazanacağını söyleyerek etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ise “Kapaklı’yı diğer ilçelerden ayrı tutmak gerekiyor. Biz yerel seçimlerde AK Parti ve MHP oylarını alamasaydık kazanamazdık. Mevlana misali ‘Ne olursan ol gel’ dedik. Bunu genel seçimde de yapmamız gerekiyor” dedi. 31 yıldır siyasetin içinde olduğunu söyleyen Mandalı, “2019 seçimlerinde de başarılı olmak istiyorsak AK Parti ve MHP’lileri yanımıza almaya devam etmeliyiz” diye konuştu.

 

DEVLET YATIRIMLARINI HALA GÖREMEDİK

 

Türkiye’de hemen her gün şehit haberlerinin gelmeye başladığına dikkat çeken Başkan İrfan Mandalı, “Her sabaha terör olayları ile uyanır olduk. Ey AK Partili yöneticiler! 14 yıldır iktidardasınız. 14 yılda terörü bitirmeyi başaramadıysanız bırakın gidin! Biz bu göreve talibiz. CHP iktidarı terörü de bitirir, teröristin de kökünü kurutur. Bundan kimsenin şüphesi olmasın“ dedi. Kapaklı ve Ergene’nin iki yeni ilçe olduğunu sözlerine ekleyen Mandalı, “Büyükşehir Belediyesi’nin bu iki ilçeye ayrı bir önem vermesi gerekiyor. Bu arada Kapaklı olarak Devlet yatırımlarını da hala görebilmiş değiliz. 100 bin nüfuslu bir ilçede hala bir hastane yok” ifadelerini kullandı.

 

2019’DA DA 12-0 YAPACAĞIZ

 

Program Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın konuşması ile devam etti. Geçmişte Tekirdağ’da CHP İl Başkanlığı yaptığını anımsatan Albayrak, “Örgütün önemini çok iyi bilen bir insanım. Bugün yapılan tüm hizmetlerin başarısı örgütlerimize aittir. Yerel seçimlerden sonra 2 halk anketi yapıldı. Bunlar 7 Haziran ve 1 Kasım seçimleri idi. Her iki seçimde de oy oranını koruyan partimiz, deyim yerindeyse halktan güvenoyu almış oldu. Bizim hizmetlerimiz görülmeye başladıkça AK Partililer ne yapacaklarını şaşırdı. Şaşırmasınlar! Çünkü 2019 yerel seçimlerinde de 12-0 yapacağız” dedi. 

 

KAPAKLI İÇİN NE YAPTINIZ?

 

Kapaklı’nın nüfusu çok hızlı artan yeni bir ilçe olduğunu ifade eden Kadir Albayrak, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Kapaklı’ya bugüne kadar 60 milyon TL’lik yatırım yaptık. Karaağaç Mahallesi’nin kaderini değiştirdik. Kanalizasyon sorununu sona erdirdik. Yollarını asfaltladık. Fakat tüm bunlara rağmen AK Partili Tekirdağ Milletvekilleri yerel yönetimleri ve bizi eleştiriyor. Ben de buradan kendilerine şunu soruyorum. 16 aydır görevdesiniz. Kapaklı için ne yaptınız?” ifadelerini kullandı. 

 

BÜYÜKŞEHİR İLE BİRLİKTE TEKİRDAĞ’DA TARİH YAZILMAYA BAŞLANDI

 

“Türkiye güzelleşecek ise bu kadınların eliyle, emeğiyle olacak” diyerek konuşmasına başlayan CHP PM Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, “Büyükşehir Belediyesi çok yeni… Fakat buna rağmen çok önemli hizmetlere imza atıyor. Kapaklı’da köy ziyaretlerinde bulundum. Yolların tümü asfaltlandı. Halk hizmetlerden çok memnun” dedi. Tekirdağ’ın Devlet yatırımlarından hak ettiğini hiç bir zaman alamadığını söyleyen Yüceer, “Tekirdağ çok çalıştı. Alın teri döktü. Ama her zaman bir kenara bırakıldı. Vergi vermede her yıl ilk 10’da yer alan Tekirdağ, Devlet yatırımlarında hep son sıralarda oldu. Büyükşehir ile birlikte Tekirdağ’da tarih yazılmaya başlandı. Kimse bunları görmezden gelemez” dedi.    

 

TERÖRÜ LANETLEMEK YETMİYOR

 

AK Partili Tekirdağ Milletvekillerini eleştirerek konuşmasını sürdüren Yüceer, “Her konuşmalarında Saray Yolu, Hayrabolu Yolu, Devlet Hastanesi müjdeleri veriyorlar. Fakat yıllardır verdikleri bu müjdelerin hiç biri hayata geçmedi” dedi. Son günlerde yaşanan terör olaylarına da değinen Yüceer, “Terörü lanetlemek yetmiyor. Biz CHP olarak her zaman teröre karşı durduk. Her zaman ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ şiarıyla hareket ettik. Hükümetin, eline yüzüne bulaştırmadığı bir icraatlerini görsek helal olsun diyeceğiz. Fakat maalesef düzgün bir işleri yok. AB’ye girdik giriyoruz diye gündüz vakti havai fişekler patlattılar. Bugün AB’ye rest çekiyorlar. Ortadoğu’ya abilik yapacağız dediler. Türkiye’yi Ortadoğu ülkesi haline getirdiler. Herkes çok iyi bilsin ki tarih AK Parti’nin bu ülkeyi nasıl karanlığa sürüklediğini yazacaktır” dedi. Konuşmaların ardından CHP Kapaklı Kadın Kolları’nda başkanlık yapan isimlere birer teşekkür plaketi takdim edildi. Yemek programında daha sonra sürpriz çekilişlerle kadınlara çeşitli hediyeler verildi. 

 

Haber / Celal KARAKURT

Foto / Mehmet AYAN