Ülkü Ocakları ''uyuşturucuya hayır'' dedi

Çerkezköy Ülkü Ocakları Başkanlığı dün düzenlediği basın açıklamasında gençleri pençesine alan uyuşturucu bağımlılığına dikkat çekti. Uyuşturucu bağımlığınÄ?

GÜNDEM 16.12.2016 20:42:00 0
Ülkü Ocakları

ANNE BABALARI UYARMAK GÖREVİMİZ

 

Çerkezköy Ülke Ocakları Başkanı Tuncay Aktuğ tarafından yapılan açıklamada, "Türk vatanının ve milletinin yılmaz bekçileri Türk- İslam Ülkücüleri olarak ilçemizdeki gençler arsında giderek yaygınlaşan ''uyuşturucu, bonzai, dal sigara, bali, alkol, çakmak gazı'' gibi zehirler karşısında Çerkezköylü anne babaları uyarmak ve bilgilendirmek Çerkezköy Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı olarak görevimizdir" denildi.

 

TEŞEKKÜR EDERİZ

 

İlçede bulunan kamu kurum ve kuruluşlarının kampanyaya destek verdiğini ifade eden Aktuğ, "Bu kampanyaya destek veren başta Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanımız Sayın Olcay Kılavuz Bey'e, Çerkezköyümüzün değerli Kaymakamı Metin Kubilay'a Belediye Başkanımız Vahap Akay'a İlçe Emniyet Müdürümüz Murat Ogan'a, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Hüseyin Gümüş'e, İlçe Sağlık Müdürümüz Olcay Palak'a ve ilçe müftümüze teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

 

ACİL KALICI ÇÖZÜMLER GEREKİYOR

 

Acil ve kalıcı çözümlerin bir an önce getirilmesini dile getiren Aktuğ, "Yüce dinimiz İslam'da ve Türk kültüründe kesinlikle yeri olmayan bu tip zararlı alışkanlıkları kullanma yaşı ülke geneli ile birlikte ilçemizde de lise ve ortaokul seviyesine kadar düşmüştür. Gençliğimizi yok etmeye çalışan uyuşturucu illetinden kurtarmak, mutlu, huzurlu ve yarınlara umutla bakabileceğimiz bir nesil için bu yaraya ilçemizdeki kamu kurumları başta olmak üzere siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları çalışma faaliyetleri içersinde bu konuyu ön sıralara taşıyarak acil ve kalıcı çalışmalar yapmak zorundadır" dedi.

 

ÇERKEZKÖY ESNAFI AHİDİR

 

Esnafın daha dikkatli olması gerektiğini kaydeden Aktuğ, "İlçemizde dal sigara diye tabir edilen yasal olmayan adet sigara satışı aşırı derecede artmıştır. Bakkal ve büfelerden yasa dışı şekilde satılan bu sigaralar ile gençler sigaraya başlamakta ve daha sonra uyuşturucu belasına bulaşmaktadır. 18 yaşından küçüklere sigara, çakmak gazı, bali gibi ürünleri satanları lütfen polise şikayet ediniz. Bu insanlar esnaf değil, gençliği zehirleyen tacirlerdir. Çerkezköy'ün esnafı ahidir. Bu gafletin içerisinde bulunmaz" diyerek esnafı uyardı.

 

ÖĞRETMENLERİ UYARDI

 

İdarecilerin okul içerisinde denetimlerini sıklaştırması gerektiğini ifade eden Aktuğ, "Kıymetli okul idarecileri ve değerli öğretmenler, sizlerin sorumluluğu bu konuda çok büyüktür. Lise önlerinde, arkalarında ve hatta tuvaletlerde sigara, çakmak gazı içilmektedir. Bu vesile ile sizlerden istediğimiz okul içi denetimleri daha sıkı yapmanız ve gerekli bilinçlendirme etkinliklerini arttırmanızdır" şeklinde konuştu.

 

Uyuşturucu kullanımının engellenmesi için kampanya ve bir dizi etkinlikte bulunacaklarını kaydeden Aktuğ, " ''Uyuşturucuya hayır'' kampanyası başlatıyoruz. Çerkezköy Ülkü Ocakları Başkanı Tuncay Aktuğ ''Uyuşturucu ile mücadele platformu'' aracılığı ile yapılacak saha ve sosyal medya çalışmaları sayesinde uyuşturucu tüketimin ve kullanımının kademeli olarak azaltılması planlandığını, ''Ülkü Ocakları uyuşturucu ile mücadele platformunun saha çalışmaları'' kapsamında ilk etapta seminer, konferanslar ve çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz. Ülkü Ocakları İlçe Başkanlığı'nın düzenleyeceği ''Sağlık Yürüyüşleri'' ve Ülkü Ocakları Genel Merkez Tiyatro Topluluğu'nun hazırlayacağı turne ile uyuşturucu kullanımının zararlarına dikkat çekeceğiz. AMATEM ziyaretleri ile madde kullanımını sonlandırmış ve tıbbi destek görmeyi kabul etmiş eski bağımlılar desteklenecek be halihazırda madde kullanımını sonlandırmak isteyen insanlarda bu hususta teşvik edilecek" diyerek yapılacak etkinliklere vatandaşların destek vermesini istedi.

 

Haber / Celal KARAKURT