Yok böyle gösteri

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) yine büyük organizasyona ev sahipliği yaptı. ÇOSB Bölge Müdürlüğünün kültür ve sanat etkinlikleri çerçevesinde Kültür ve Turizm BakanlığÄ?

GÜNDEM 16.12.2016 20:22:00 0
Yok böyle gösteri

YÜZLERCE KİŞİ GÖSTERİYİ İZLEDİ

 

Katılımın oldukça yoğun olduğu gösteriyi; ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Natan Yakuppur, ÇOSB Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Saim Buyruk ve ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan'ın yanı sıra Çerkezköy TSO Meclis Başkanı Taha Ülker, duayen sanayici Ömer Kılınç, STK temsilcileri ve yüzlerce biletli konuk katıldı.

 

MİLLETÇE DERİN ACI İÇERİSİNDEYİZ

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan gösteri öncesi bir konuşma yapan Devlet Halk Dansları Topluluğu Müdürü Savaş Baysal, "Kuruluşu 1975 yılına dayanan Devlet Halk Dansları Topluluğu, geleneksel Türk kültür ve sanatının doğru bir şekilde tanıtılmasını gaye edinen bir topluluktur. Biz, Türk halk danslarını, müziğini, giysilerini özüne bağlı olarak modern imkanlardan da faydalanarak özgün bir sahne anlayışı içinde sunuyoruz. Ülkemizin değişik yörelerinden Türk halk danslarını seçkin örneklerle bugün sergileyeceğiz. Tüm dünyada ülkemizi temsil eden bir grup olan Devlet Halk Dansları Topluluğumuzun bugün burada yapacağı gösterinin sergilenmesine öncülük eden Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesine ve özelinde Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Eyüp Sözdinler'e çok teşekkür ediyoruz. Ülkemizin içinde yaşadığı bu acı günlerde terörün ülkemizi bölmesine, yaşam tarzımızı değiştirmesine ve bizi sindirmesine asla izin vermeyeceğiz. Milletçe, kuşkusuz, derin bir acı içindeyiz. Ancak çalışmalarımızı ve bugünkü programı iptal etmek, teröristleri ve destekçilerini sevindirmek olurdu. Oysa biz dimdik ayaktayız. Burada tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza şifa diliyoruz" dedi.

 

GÖSTERİ İZLEYİCİLERİ HAYRAN BIRAKTI

 

Baysal'ın konuşmasının ardından gösteriye geçildi. Yaklaşık bir buçuk saat sahnede kalan Devlet Halk Dansları Topluluğu, Anadolu'nun birbirinden güzel halk oyunları ve danslarıyla geceye adeta damgasını vurdu. İlk olarak Çayda Çıra oyunu ile başlayan gösteri ardından; Şekeroğlan, Dinar, Zeybek, Ankara, Türkler Halay, Burdur, Kafkas Solo, Tulum Solo, Karadeniz, Garmon oyunlarıyla devam etti ve Kafkas oyunuyla son buldu.

 

FİNAL GECEYE DAMGA VURDU

 

Topluluk gösterinin finalini ise, ellerinden Türk bayrağıyla ''Memleketim'' şarkısını söyleyerek yaptı. Sanatçılara salondaki yüzlerce kişi de ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak eşlik etti. Coşkuyla finali yapan Devlet Halk Dansları Topluluğu Müdürü Savaş Baysal'a ve Eğitmen Aygen Kaçmaz'a günün anısına ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler tarafından çiçek ve plaket takdim edildi.

 

Haber / Celal KARAKURT