Adının verildiği parka heykeli dikildi

Çerkezköy Belediye Meclisi'nin Eylül ayı olağan toplantısında Şehit Teğmen Akın Akın Caddesi Subay Lojmanları karşısındaki parkın adı Cumhuriyet Halk Partili meclis üyelerinin önerisi doğ

GÜNDEM 14.12.2016 19:20:00 0
Adının verildiği parka heykeli dikildi

Türk Silahlı Kuvvetleri içine sızmış Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensupları tarafından 15 Temmuz gece gerçekleştirilen darbe girişimi sırasında, darbeci Tuğgeneral Semih Terzi’yi öldürdükten sonra şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir’in heykeli, meclis kararı ile isminin verildiği parka konuldu.

 

HEYKEL ÇALIŞMASI TAMAMLANDI

 

15 Temmuz’un sembol isimlerinden biri olan ve darbeci Tuğgeneral Semih Terzi’yi öldürerek darbe girişiminin engellenmesinde büyük pay saihibi olan Şehit Ömer Halisdemir’in adı, Çerkezköy Belediye Meclisi tarafından oy birliği ile alınan kararla Şehit Teğmen Akın Akın Caddesi Subay Lojmanları karşısındaki parka verilmişti. Bununla yetinmeyen Çerkezköy Belediyesi, Ömer Halisdemir’in adının ölümsüzleştirildiği parka bir de heykelinin konulması için harekete geçti. Konuyla ilgili Çerkezköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde çalışan heykeltıraş, günler süren çalışmanın neticesinde Ömer Halisdemir heykelini tamamladı.

 

VARLIĞIMIZI ONLARA BORÇLUYUZ

 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çerkezköy Belediyesi yetkilileri, “Heykeltraşımız 15 Temmuz kahramanlarından Şehit Astsubay Ömer Halisdemir heykel çalışmasını tamamladı. Şehidimizin heykeli, adının verildiği Şehit teğmen Akın Akın Caddesi’ndeki parka önceki gün yerleştirildi. Türkiye’de demokrasiye sahip çıkma adına, canını hiçe sayan bu güzel insanı ölümsüzleştirmek için böyle bir çalışma yapmaya karar verdik. Türk milletinin bu topraklardaki varlığı, Ömer Halisdemir gibi kahramanların özverisiyle, can veren kan döken şehitleri sayesinde oluyor. Böyle kahramanlarımızı öne çıkartmak anlamında doğru bir proje yaptığımızı düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ