Çerkezköy Rüya Şehir

Çerkezköy'de görev yapan basın mensupları ile Yalı Restaurant'ta düzenlenen veda yemeğinde bir araya gelen Kaymakam Kubilay, "Başarı tatlıdır ama ter kokar. Bir adım daha önde olmak için da

GÜNDEM 12.12.2016 20:44:00 0
Çerkezköy Rüya Şehir

TERÖRÜ LANETLEDİ

 

İçişleri Bakanlığı’nın Vali Yardımcıları ve Kaymakamlar Kararnamesi ile Sultanbeyli Kaymakamlığı’na atanan Kaymakam Metin Kubilay, ilçede görev yapan basın mensupları ile veda yemeğinde bir araya geldi. Çerkeköy’de göreve 15 Ağustos 2013 tarihinde başladığını söyleyen Kaymakam Kubilay, “Öncelikle İstanbul’da önceki gün meydana gelen hain saldırıda hayatlarını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağolsun” diyerek terörü bir kez daha lanetledi.  

 

ÇERKEZKÖY’DE ÇOK GÜÇLÜ BİR YEREL BASIN VAR

 

İlçeye veda etmeden önce basın mensupları ile sohbet ortamında bir araya gelmek istediğini kaydeden Kaymakam Kubilay, “İnşallah sizleri yeni görev yerim olan Sultanbeyli’de de ağırlayacağım. Artık ben sizlerin bir abisi, kardeşi hatta dostuyum. Sizler çok önemli bir görev yapıyorsunuz. Her türlü zorluklara rağmen kamuoyunun bilgilendirilmesini sağlıyorsunuz. Özellikle kamu faaliyetlerinde eksiklikleri gündeme getirerek bizlere ve yerel yönetimlere zaman kazandırıyor, eksikliklerin bir an evvel giderilmesine vesile oluyorsunuz. Çerkezköy’de çok güçlü bir yerel basın var. Ben de görev sürem boyunca bu gücü hep yanımda hissettim” dedi.

 

EĞİTİM TÜM ENGELLERİ AŞAR

 

Konuşmasına ilçede gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgi vererek devam eden Kaymakam Kubilay, “Devletin şefkat elinin ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaşması için tüm imkânlarımızı sonuna kadar kullandık. ‘Devlet Kimsesizlerin Kimsesidir’ anlayışına uygun olarak ihtiyaç sahiplerine evlerinde ziyarette bulunduk. Aziz şehitlerimizin aileleri ve kahraman gazilerimiz ve ailelerini kendi ailemiz gibi gördük. Devletimizin her türlü desteğini kendilerine ulaştırmaya çalıştık. Engellilerimizin sosyal yaşamın her alanında daha fazla yer almaları için tüm etkinlik ve faaliyetlerine destek verdik. Eğitimin, sevgi ve saygının tüm engelleri aşacağına inandık. Çerkezköy’ün bir sanayi kenti olduğunu kaydeden Kubilay, “Bu gerçekten hareketle, üretim ve istihdamın artırılması için nitelikli eleman temini kapsamında başlattığımız ‘Halk Eğitim Kampanyamız’ ile tekstil sektöründe Türkiye genelinde olmayan 70 kadar modülü kursiyerlerimize kazandırdık. İlçemizin sahip olduğu coğrafi imkânları nedeniyle, girişimcilik için büyük bir potansiyel taşıdığını düşünerek ‘Çerkezköy Girişimci Kent’ modelini geliştirdik” dedi.

 

HALK EĞİTİM KAMPANYASI BAŞLATTIK

 

Çerkezköy’ün sanayi gibi eğitimde de marka kent olması için önemli adımlar attıklarını söyleyen Kaymakam Kubilay, “Kaymakamlığımızın girişimleri sonucu, tüm ortaöğretim kurumlarının bir araya toplanacağı Eğitim Kampüsü projesi Ambardere mevkiinde 133 dönümlük arazi üzerinde hayata geçti. Ardından Kızılpınar’da bulunan 180 dönümlük araziye de eğitim kampüsü yapılması için çalışmaları başlattık. Sosyal hayatının canlandırılması, vatandaşlarımızın bilgi beceri ve meslek kazanmaları için Halk Eğitim Kampanyası başlattık. Yaklaşık bin 700 kurs ile 41 bin kursiyere ulaştık. Halk eğitim kampanyamız devletle vatandaş arasında bir köprü görevi gördü. Uluslararası ve Ulusal düzeyde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilerimizi kamuoyuna tanıtmak ve ödüllendirmek amacı ile ‘Çerkezköy Yıldızları ile Buluşuyor’ programları düzenledik. Kaymakamlığımız bünyesinde Projeler Koordinasyon Birimi kurduk. Projeler Koordinasyon Birimimizle şimdiye kadarAvrupa Birliği Projelerinden 250 bin EURO, Kalkınma Ajansı Projelerinden 150 bin TL kaynak eğitime aktarıldı” dedi.

 

ÇEMYO’YU VELİKÖY’E TAŞIDK

 

Yaklaşık 1400 öğrencimizin eğitim gördüğü Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’nun Veliköy’ e taşındığını belirten Kubilay, “Böylece Veliköy Mahallemize de canlılık kazandırdık. Meslek yüksekokulunun boşaltmış olduğu eski binada ise Rehberlik Araştırma Merkezi’ni açtık. Ayrıca fiziki şartları uygun olmayan Halk Kütüphanesi’ni de buraya taşıdık. Binanın bir kısmını da Halk Eğitim Merkezi’ne tahsis ettik. Bu süre zarfında ilçemiz, bölgemizin en modern ve en yeni devlet hastanesine kavuştu. İlçemiz Hükümet Konağı’nın fiziki durumunu iyileştirerek, vatandaş odaklı görev anlayışımız kapsamında yeni tedbir ve düzenlemeler yaptık. Otopark ve çevre düzenlemelerin yapıldığı Hükümet Konağımızda Şehitler Köşesi ile 15 Temmuz Demokrasi Zaferi köşeleri oluşturduk” diye konuştu.

 

SPOR KULÜBÜ SAYISINI 2’DEN 12’YE ÇIKARDIK

 

Gençlerin sağlıklı şartlarda spor yapmaları için Gençlik Merkezi projesini hayata geçirmek istediklerini kaydeden Kubilay, “İhalesi 9 Ocak 2014’te yapıldı. 5 ay sonra da yer teslimi yapıldı. Fakat yüklenici firmanın girdiği darboğaz nedeni ile ihale feshedildi. Tekrar ihaleye çıkılması için çalışmalar devam ediyor. Çerkezköy Gençlik Merkezi ve Futbol Sahası işleri birlikte tek ihale dosyasıyla Spor Genel Müdürlüğü tarafından ihale edilecek. İlçemizdeki spor kulübü sayısını 2’den 12’ye çıkardık. Başarılı olan gençlerimizi sporu teşvik etmek için Kaymakamlığımızda ağırlayarak ödüllendirdik. Çerkezköy Devlet Hastanesi bünyesinde AMATEM (Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezi) açılması konusunda gerekli çalışmaları başlattık. Öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı ve bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlamak için TÜBİTAK ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile gerçekleştirilen Bilim Fuarlarını Okullarımızda açmaya çalıştık” dedi.

 

MİLLİ İRADEYE SAHİP ÇIKTIK

 

15 Temmuz kanlı darbe girişimi sonrasında milli irade ve demokrasi nöbetleri gerçekleştirildiğini sözlerine ekleyen Metin Kubilay, “Vatanımıza, Milletimize, Bayrağımıza, Milli İradeye, Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Demokrasiye hep beraber sahip çıkarak gerçekleştirdiğimiz demokrasi nöbetlerinde, sağlanan koordinasyon sayesinde kimsenin burnu dahi kanamadı. Darbe teşebbüsünde şehit olan vatandaşlarımızın aileleri için başlatılan 15 Temmuz Dayanışma Kampanyası’na 1 milyon TL’den fazla katkı sağladık. Büyük bir kahramanlık destanı yazan 241 şehidimizin sürekli hatırlanması amacıyla Çerkezköy Kaymakamlığı 15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı oluşturduk” diye konuştu.

 

TREN SEFERLERİMİZ 25 TEMMUZ 2016 TARİHİ İTİBARİYLE BAŞLADI

 

“Köyden Sanayi Kentine Yolculuk Hikayesi Çerkezköy” adlı kitabı yayımlayarak gelecek kuşaklara önemli bir miras bıraktıklarını söyleyen Kubilay, “Girişimci Kent ve Marka Kent olma yolunda her geçen gün büyüyen ve gelişen ilçemizde, Ebru’nun Çerkezköy için marka değer oluşturabileceğine inandık” dedi. İlçedeki kamu kurum ve kuruluşlarına haberli habersiz denetimler yaptığını kaydeden Kubilay, “Çok çeşitli ve renkli bir nüfusa sahip olan ilçemizdeki hemşeri derneklerini ziyaret ettik. Vatandaşlarımız arasında milli kenetlenmeyi sağlamak, ortak bir ruh oluşturmak adına milli ve dini bayramlarımız ile önemli anma günlerini, tören ve etkinliklerle coşkulu bir şekilde kutladık. Jandarma ve Emniyet Güçlerimizin, yol asayiş ve kontrol uygulamalarının ifasında, etkinliği yerinde görmek, personelin görev bilincini iş başında tetkik etmek amacıyla yürütülen faaliyetlere bizzat eşlik etmeye çalıştık. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği açısından tehlike arz eden ve olumsuzluklar için potansiyel yerler olan metruk binaların acilen yıktırılması için karar aldık. Çerkezköy’de Dere Islah çalışmalarını başlattık. İlçemizde, tren seferlerinin bir an önce başlaması için sürekli çalışmalar yürüttük. Sonuç olarak Seferlerimiz 25 Temmuz 2016 tarihi itibariyle başladı” dedi.

 

GÜMRÜK VE TIR PARKI TAŞINACAK

 

Çerkezköy’ün yeni bir sosyal güvenlik merkezi binasına ihtiyaç duyduğunu kaydeden Kubilay, “İlçemizde Fatih Mahallesi 917 ada 14 parselde yeni SGM binası yapılacak. Merkezi bir yerde yapılacak olması ile halkımız da buraya daha rahat ulaşacak. Ulaşım alanında Veliköy bölgemizden otobana bağlantı yolu yapılması için girişimlerde bulunduk. Bu sayede hem Veliköy OSB doluluk oranı hızla yükselecek, hem de ilçe merkezinde trafik rahatlayacak. Çerkezköy Gümrük Müdürlüğü ve TIR Parkı’nın, Veliköy’e taşınması için önemli çalışmalar yürüttük. Taşınma işlemlerinin ardından elde edilecek alan, Çerkezköy, Kızılpınar ve Veliköy’den daha rahat ve kolay ulaşımın olabileceği merkezi konumu nedeniyle yeni Hükümet Konağı için en uygun yer olacak” dedi.

 

ÇERKEZKÖY’Ü VE ÇERKEZKÖYLÜLERİ ÇOK SEVİYORUM

 

Kaymakam Kubilay veda konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Başarı tatlıdır ama ter kokar. Bir adım daha önde olmak için daha fazla çalışmalıyız. Daha çok terleyerek, daha fazla çabalayacağız. Amaçlarımıza ulaşmak için her türlü fedakârlığı yapacağız. Çerkezköy’de görev yapmanın bir ayrıcalık olduğuna inanıyorum. Çerkezköy’ümüz dinamik hayatıyla, sahip olduğu sanayisiyle, gelişen ticaret ve ekonomik hayatıyla, samimi ve yardımsever insanlarıyla, bizim için tabiri caizse rüya şehirdir. Çerkezköy’ü ve Çerkezköylüleri çok seviyorum. Tüm Vatandaşlarımıza selam, sevgi ve saygılarımı sunuyor Allah’a ısmarladık diyorum.”

 

Haber / Ahmet KARDEŞ-Selin ÇALIŞKAN

Foto / Celal KARAKURT