Keşan'da hava kirliliğine savaş açıldu

Keşan Belediyesi tarafından ilçedeki hava kirliliğini önleme çalışmalarının devam ettiği bildirildi. Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediyenin ilçedeki hava kirliliğinin azaltılmas

GÜNDEM 9.12.2016 20:53:00 0
Keşan

BİRÇOK İSİM HAZIR BULUNDU

 

Numune alımında Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Ayşegül Aslan Aydın Keşan Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Çevre Mühendisi Arzu Akbunar, Çevre Mühendisi Koray Kılavuz, Ziraat Mühendisi Abdulkerim Özgüven, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü görevlileri Osman Coşkun ile Erdal Çokal da yer aldı.

 

“DOĞALGAZ KULLANIMI YAYGINLAŞMALI”

 

Edirne Çevre ve Şehircilik Müdürü Abdullah Bülbül yaptığı konuşmada, belediyenin ilçedeki hava kirliliğini azaltmak için üzerine düşen görevleri yerine getirdiğini belirtti ve “Keşan'daki hava kirliliğini azaltmak için herkese görev düşmektedir. İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü olarak Keşan Belediyesi'ne kontrollerde yardımcı oluyoruz. Kazan yakma saatlerine de kömürün kalitesine de çok dikkat edilmeli. Kömür İl Mahalli Çevre Kurulunda alınan karar doğrultusunda satılmalı ve bulundurulmalı.  Keşan’ın coğrafi konumundaki özel durumdan dolayı hava kirliliği maalesef sürüyor. Yakınlarda iyi örnekler de var kötü örnekler de var. Keşan’a doğalgazın daha hızlı şekilde gelmesi konusunda bakanlığımızla birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Keşan’ın hava kirliliğinin azalması için doğalgaz kullanımının yaygınlaşması çok önemli. Geçen yıla göre Keşan’da hava kirliliğinin azalmasında kömür kalorisinin yükseltilmesinin ve denetimlerden olumlu sonuçlar alınmasının çok büyük etkisi var." dedi.

 

Marmara Haber