Gazeteciler "Bağımlılık Farkındalığı" eğitimlerinde buluştu

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti tarafından hazırlanan proje kapsamında gazetecilere "Yerel Medya Bağımlılık Farkındalığı" konusunda

GÜNDEM 9.12.2016 20:51:00 0
Gazeteciler "Bağımlılık Farkındalığı" eğitimlerinde buluştu

BAĞIMLILIK FARKINDALIĞINDA MEDYANIN ROLÜ BÜYÜK

 

Programda konuşan BYEGM İstanbul İl Müdürü Necmettin Altuntaş, bağımlılıkların kişiye, aileye ve topluma zarar verdiğini belirterek, buna karşı mücadelede eğitim, sağlık ve güvenlik teşkilatının yanı sıra bütün kamu kurum ve kuruluşlarla sivil toplum kuruluşlarının iş birliğinin ve özellikle de medyanın katkılarının büyük önem arz ettiğini söyledi. BYEGM ve Yeşilay Cemiyeti’nin, imzaladıkları protokol doğrultusunda gerçekleşen eğitim programının hayata geçirildiğini anlatan Altuntaş, bu eğitimle günlük iletişim dilinde bağımlılıkla ilgili hataların azaltılması, yanlış ifade ve iletişim dilinden kaçınılması, özendirici içeriklerin önlenmesi konusunda başta yerel medya olmak üzere yayın araçlarıyla halkı bilgilendiren tüm kurum ve kuruluşların bağımlılık iletişim kapasitesinin artırılmasının amaçlandığını söyledi.

 

“BAĞIMLILIKLAR SALGINA DÖNÜŞÜYOR”

 

Eğitimde bir diğer konuşmayı yapan Yeşilay Cemiyeti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Akif Seylan da bağımlılık denilince akla ilk uyuşturucu gelse de tütün, alkol, kumar ve teknoloji bağımlılıklarının da toplum için tehdit oluşturduğunu anlattı. Bunların esas hedef kitlesinin gençler olduğunu dile getiren Seylan, gençlerin özellikle genç nüfusun fazla olduğu toplumlarda bağımlılıkların bir salgına dönüştüğüne vurgu yaptı. Seylan, bağımlılıkla mücadelenin en önemli hususunun önleyici hizmetler olduğunu vurgulayarak, "Bağımlılıkla mücadelede devlet son derece kararlı bir politika izlemektedir. Bu mücadelenin olmazsa olmaz taraflarından biri basındır. Özellikle yerel medya, toplumla sahip olduğu yakın temas sayesinde ayrıca bir özellik arz etmektedir." dedi.

 

“HABERLER ÖZENDİRİCİ OLMAMALI”

 

Yeşilay Cemiyeti olarak, bağımlılıkla mücadele çalışmalarında basın mensuplarının desteğini çok önemli bulduklarını ifade eden Seylan, bu konuda medyayla iş birliğine her zaman hazır olduklarını kaydetti. Düzenledikleri bu eğitim programında, medya temsilcilerine, çalışmalarında nelere dikkat etmeleri gerektiği, özendirici ve merak uyandırıcı olmadan nasıl haberler hazırlanacağı konularında bilgi vereceklerini belirten Seylan, iş birliğinin bu çalışmayla sınırlı kalmayacağını söyledi.

 

PLAKET TAKDİM EDİLDİ

 

Program sonrasında Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli’nden katılanlara sertifikalarını, Edirne Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Fikret Dişlioğlu takdim etti.