Herkes onurlu yaşam hakkına sahiptir

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan 10 Aralık İnsan Hakları Günü dolayısıyla açıklama yaptı. Ceylan açıklamasında, tüm vatandaşların 10 Aralık İnsan Hakları Günü'nü kutladı.

GÜNDEM 9.12.2016 20:41:00 0
Herkes onurlu yaşam hakkına sahiptir

TÜRKİYE SOSYAL HUKUK DEVLETİDİR

 

Mehmet Ceylan yazılı yaptığı açıklamada, “Türkiye Cumhuriyeti, Birleşmiş Milletlerin kurucu üyelerinden birisi olarak İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'ni ilk onaylayan ülkeler arasında yer almıştır. Devletimiz, Birleşmiş Milletlerin temel insan hakları sözleşmesinin tamamına taraf olmuştur. Sözleşme, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 68 yıl önce bugün 10 Aralık 1948 tarihinde, ilan edilmiştir. Demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan ülkemizde, insan hak ve özgürlüklerinin sağlanması için atılan her adım, ülkemizin ve milletimizin çağdaş dünya insanlarıyla bütünleşmesinin gereği olmasının yanı sıra, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin sınırları içindeki tüm vatandaşlarına gösterdiği önemin ve saygının da gereği olduğu unutulmamalıdır.” Dedi.

 

HAK VE ÖZGÜRLÜKLER HERKES İÇİN GEÇERLİDİR

 

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin tüm dünya devletleri tarafından ortak değerler olarak kabul edilen insan hakları ilkelerini yansıtmakta olduğunu belirten Vali Ceylan, “Tüm insanlar hiçbir ayrım gözetilmeksizin yalnızca insan oluşlarından dolayı eşit, özgür ve onurlu yaşama hakkına sahiptir. Herkesin, ırk, renk, cinsiyet, dil, din, statü gibi herhangi bir ayrım gözetilmeksizin hak ve özgürlüklerden eşit bir şekilde istifade edeceğini ilan etmektedir” diye konuştu.