Nalbant'ta bir dokun bin ah işit

Düzenlenen kaynaşma toplantısında hakkında yapılan bazı haberlerden duyduğu rahatsızlığı dile getiren Kapaklı Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, "Eğer bir hırsızlığım varsa, yazma

GÜNDEM 8.12.2016 19:27:00 0
Nalbant

KAYNAŞMA TOPLANTISI DÜZENLENDİ

 

Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından dün saat 10.00’da düzenlenen kahvaltılı kaynaşma toplantısına Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İlçe Jandarma Komutanı Tekin Oruç, AK Parti İlçe Başkanı Salih Bezgin, Saadet Partisi İlçe Başkanı Hasan Karakoç, DSP İlçe Başkanı Talip Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, İlçe Müftüsü İsa Aktaş, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Pasin Akbulut ve basın mensupları katıldı. Kahvaltının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant tarafından Kapaklı’nın eğitim durumu hakkında bilgilendirmede bulunuldu. 

 

KAPAKLI’DA 18 BİN 772 ÖĞRENCİ VAR

 

Kapaklı’nın 6 Ocak 2012 tarihinde ilçe olduğunu söyleyen Tahsin Nalbant, “13 Ocak 2014 tarihinde de Kapaklı Milli Eğitim Müdürlüğü kurumu kuruldu. Bugün itibari ile ilçemizde bin 466’sı okul öncesi, 7 bin 374’ü ilkokul, 7 bin 484’ü ortaokul ve 2 bin 448’i de lise olmak üzere toplam 18 bin 772 öğrenci bulunmaktadır. Ayrıca müdürlüğümüz bünyesinde 1’i özel 3 anaokulu, 1’i özel 11 ilkokul, 1’i özel 10 ortaokul, 1’i özel 4 lise, 1 Halk Eğitimi Merkezi, 6 özel Motorlu Taşıyıcılar Kursu, 1 Yabancı Dil Kursu, 2 öğrenci yurdu ve 1 de Rehabilitasyon Merkezi olmak üzere toplam 39 kurum bulunmaktadır” dedi.

 

NORMAL ÖĞRETİM İÇİN 261 DERSLİK İHTİYACIMIZ VAR

 

İlçede görev yapan 866 öğretmenin 109’unun ücretli, 757’sinin ise kadrolu olduğunu belirten Tahsin Nalbant, “Kapaklı’da 12 okulumuz normal eğitim, 15 okulumuz ise 2’li eğitim vermektedir. İlçemizdeki en büyük sıkıntı derslik sıkıntısıdır. İlköğretimde 339, orta öğretimde de 113 olmak üzere ilçemizde toplam 452 derslik var. 261 derslik daha yapabilirsek tüm okullarımız normal öğretime geçmiş olacak” ifadelerini kullandı.

 

BİR HIRSIZLIĞIM VARSA, YAZMAZSANIZ NAMERTSİNİZ

 

Kapaklı’nın yeni Kaymakamı Mehmet Yüzer’in 15 Aralık tarihine kadar görevinin başına geçeceğini ifade eden Tahsin Nalbant, “Kapaklı’da yaşayan, burada görev yapan herkesin el ele vererek çalışması gerekiyor. Eğer aramızda doğru iletişim kurarsak aşamayacağımız hiçbir engel yok” dedi. Yerel basında çıkan bazı haberlerden rahatsızlığını dile getiren Nalbant, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet sayfasına bakılırsa orada dürüst sicilimden dolayı 40’ın üzerinde başarı belgem bulunmaktadır. Ben 5 kez Hac’ca gittim, Hocayım, ayn ı zamanda da eğitimciyim. Açık söylüyorum… Eğer bir hırsızlığım varsa, yazmazsanız namertsiniz. Fakat aslı olmayan haberlerle şahsımın karalanmasına bundan sonra müsaade etmeyeceğim. Yasal haklarımı kullanacağım. Beni kimsenin lekelemeye hakkı yok. Durup dururken birilerine çamur atmak hiç doğru değil” açıklamalarında bulundu.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ