İlk ders zili çaldı 

Trakya Kalkınma Ajansı'nın, Türk Ekonomi Bankası (TEB) ile imzaladığı protokol kapsamında Trakya Bölgesi'ndeki girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi amacıyla oluşturduğu 'Yeni İşim

GÜNDEM 7.12.2016 19:30:00 0
İlk ders zili çaldı 

“BURADAN MİLYARLIK FİRMALAR ÇIKACAK”

 

Yeni İşim Girişim Programının ilk dersini Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin verdi. Tekirdağ’da bulunan merkez hizmet binasında yapılan ilk derste bu yıl seçilen 30 iş fikrine dahil 48 girişimci dışında geçen yılın ilk üç fikri de yer aldı. Gençlere ve programa güveninin tam olduğunu belirten Genel Sekreter Şahin, bu dönemde gelen başvuruların içinden dereceye girecek çok aday olduğunu söyledi. Adaylara seslenen Şahin “Ajansımızın TEB ile birlikte geliştirdiği Yeni İşim Programı kapsamında bölgemizin girişimcilik endeksini Türkiye ortalamasının üzerine çıkarmayı hedefledik ve ilk dönem iyi iş çıkardık. Bu yılın adayları olarak sizler iş fikirlerinizi burada yarıştırma, olgunlaştırma ve ticarileştirme fırsatı bulacaksınız. Program süresince 30’dan fazla eğitim alacak ve girişimciliği bir kariyer yolu olarak deneyimleyeceksiniz. İçinizden milyon hatta milyar dolarlık iş hacmine ulaşan firmalar çıkacak inşallah. Biz buna inandık çünkü programın ikinci yılında geçen yıldan daha nitelikli iş fikirleri ile karşı karşıyayız. Ayrıca sadece Trakya’dan değil, ülkemizin farklı şehirlerinden ve dünyanın farklı ülkelerinden de programa başvurular geldi. Sizler bu başvurular içerisinde en başarılı iş fikirlerine sahip olanlarsınız. Program kapsamında başarılı bulunan ve gelecek vadeden yenilikçi projelere TEB tarafından 500.000 TL’ye kadar kredi olanağı sağlanacak. Ayrıca girişimciler TRAKYAKAKA Proje Teklif Çağrıları ile hibelerden faydalanma şansı elde edecek ve girişimcilik programının sağladığı mentorluk desteğinden faydalanabilecek. Sizlerden isteğimiz daha çok çalışmanız, dünyayı takip etmeniz ve geçmenizdir. Bunun için ihtiyaç duyduğunuz mentorluk desteğinden finansal desteğe kadar tüm ihtiyaçlarınız imkanlar dahilinde karşılanacaktır.” dedi.

 

PROGRAMA YURTDIŞINDAN DA BAŞVURU OLDU

 

2015-2016 yılları arasında ilki uygulanan programın ikincisine toplam 180 başvuru yapıldı. Bu başvurulardan 75 tanesi mülakata davet edildi ve yapılan mülakat sonunda 30 tanesi programa katılmaya hak kazandı. Başarılı bulunan iş fikirlerinden 10 tanesi Tekirdağ’dan, 8 tanesi Kırklareli’den, 7 tanesi Edirne’den, 4 tanesi İstanbul’dan ve 1 tanesi de Çanakkale’den oldu. Ayrıca programa Almanya, Yunanistan, Bulgaristan, İran, Kenya ve Afganistan’dan da başvuru yapıldı. Programa katılacak 30 iş fikrini oluşturan takımların yaş aralığı ise 16-50 arasında oldu. Ağırlığı mühendislerin oluşturduğu katılımcıların içinde doktor ve lise öğrencisi de bulunuyor.

 

BİRÇOK DALDA İŞ FİKRİ VAR

 

Yeni İşim Girişim Programı 2016-2017 yılı döneminde yer alacak iş fikirleri içinde 3D yazıcı teknolojileri, sanal gerçeklik, eğitim, sağlık turizmi, robotik, tarım teknolojileri, mobil aplikasyon uygulamaları, enerji ve sağlık ağırlığı oluşturuyor.

 

Marmara Haber