Türk kadınının gelişimine katkıda bulunacağız

Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Hümeyra Aksan, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü kapsamında düzenlenen basın toplantısında, "MHP, Türk Milleti'nin tar

GÜNDEM 5.12.2016 19:44:00 0
Türk kadınının gelişimine katkıda bulunacağız

TOPLUMSAL ALANDA YAPILAN EN ÖNEMLİ YENİLİKLERDİR

 

Türkiye’de 1926 - 1934 yılları arasında gerçekleştirilen Atatürk Devrimlerinin bir kısmının, kadınların hemen her alanda erkeklerle eşit haklara sahip olmasını öngördüğünü belirten Hümeyra Aksan, “Yapılan yasal düzenlemeler, Türkiye’de toplumsal alanda yapılan en önemli yeniliklerdendir. Birçok Avrupa ülkesinden önce Türkiye’de gerçekleştirilmiştir. Fransa ve İtalya’da kadınlara 1946’da, İsviçre’de ise 1971’de seçme ve seçilme hakkı tanınırken; Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün girişimiyle 1930'da belediye seçimlerinde seçme, 1933'te çıkarılan Köy Kanunu'yla muhtar seçme ve köy heyetine seçilme, 5 Aralık 1934'te Anayasa'da yapılan bir değişiklikle de milletvekili seçme ve seçilme hakları tanınmıştır” dedi.

 

TÜRK KADINININ SİYASETTE DAHA AKTİF OLMASINI İSTİYORUZ

 

Eski Türk Devletlerinde kadınların aile hayatında, mirasta, devlet yönetiminde hak sahibi olduğuna dikkat çeken Aksan, “Osmanlı Devleti’nde ise İslamiyet'in de etkisiyle kadınlar birçok alanda geri plandaydı. Evlenme, boşanma ve miras işlerinde ikinci plandaydılar ve devlet memuru olamıyorlardı. Mustafa Kemal Atatürk, dönemin hükümetleri ve TBMM, kadınların insan haklarından eşit olarak yararlanması için gerekli düzenlemeleri yaptı. MHP, Türk Milleti'nin tarihin her döneminde kadına verdiği önem ve ona atfettiği statüye uygun olarak, onların başta eğitim seviyelerinin yükseltilmesi olmak üzere her bakımdan gelişmesine ve güçlenmesine katkıda bulunmaktadır. Ülkemizin vatan ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü, her türlü yıkıcı ve bölücü akıma karşı korumaya ve güçlendirmeye çalışmaktadır. Partinin tüzük ve programında yer alan amaç ve ilkelerle görüş ve politikaların Türk Kadını tarafından öğrenilmesi ve benimsenmesine yönelik faaliyetlerde bulunmaya, temel hak ve hürriyetlerin korunması ve geliştirilmesi için gereken çalışmaları yapmaya devam edeceğiz. Türk kadınının siyasette daha aktif olması ve parlamentoda temsilini hak ettiği şekilde sağlaması için gayret gösteriyoruz” dedi.

 

AMACIMIZ KADININ TOPLUMDA HAK ETTİĞİ STATÜYE YÜKSELMESİDİR

 

Türk Aile Yapısı'nın bozulup yozlaşmasını önleyecek çalışmalar yapılması gerektiğine işaret eden Hümeyra Aksan, “Muhtaç durumda bulunan kadınlarımıza güvenli barınma imkânları sağlanmalıdır. Hayatlarını idame ettirebilecekleri devamlı bir iş ve gelire kavuşmaları temin edilmelidir. İş hayatında başarılı ve ev hayatında mutlu olmalarına engel teşkil edilebilecek ortak meseleler çözüme kavuşturulmalıdır. Kadının toplumda hak ettiği statüye uygun bir konuma yükselmesine katkı sağlamak amacıyla çalışmalarımız devam ediyor. MHP Kadın Kolları bu amaçlara ulaşmak için Parti Tüzük ve programında yer alan ilkeler ile Milliyetçi-Ülkücü tanımında ifadesini bulan, tutum ve davranışlarda bulunmayı sürdürme kararındadır” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Menşure KARDEŞ