Bu tavır bu meclise yakışmıyor

Çerkezköy Belediye Meclisi Aralık Ayı Toplantısı'nın ikinci oturumu dün yapıldı. CHP'li Meclis Üyesi Ali Dede'nin ilk oturumdaki termik santral ile ilgili çıkışı hakkında konuşan

GÜNDEM 2.12.2016 21:27:00 0
Bu tavır bu meclise yakışmıyor

Çerkezköy Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 2’nci oturumu dün saat 15.00’da Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

 

MÜHÜR SÖKÜMLERİNİN BEDELLERİ KARARLAŞTIRILDI

 

Belediye Başkanı Vahap Akay’ın başka bir programda bulunması nedeniyle katılamadığı toplantıya Meclis Başkan Vekili Uğur Erem başkanlık etti. Toplantıya Ömer Kılınç ve Ayfer Dönmez dışındaki tüm meclis üyeleri katıldı. Toplantının ilk gündem maddesinde, bir önceki oturumda Tarife Komisyonu’na gönderilen asansör yönetmeliğindeki değişiklik konusu görüşüldü. Gündem maddesi hakkında açıklamada bulunan belediye yetkilileri, “Kullanılamayacak haldeki asansörlere vurulan mührün ilk sökümü için ücret talep edilmeyecek. İkinci söküm için 500 TL, 3 ve sonrası sökümler için de 1000 TL alınacak” dedi. Tarife Komisyonu’nun oy birliği ile aldığı uygunluk görüşü, meclis üyeleri tarafından da oy çokluğu ile kabul edildi. MHP’li meclis üyesi Hasan Sakallı bu gündem maddesi ile ilgili oylamada çekimser kaldı.

 

BELEDİYE HİSSELERİ ORTAKLARINA SATILDI

 

Toplantı, bir önceki oturumda İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilen belediye hisselerinin ortaklarına satışı konulu dilekçelerin görüşülmesi ile devam etti. İlçenin muhtelif noktalarındaki belediye hisselerinin ortaklarına satışı komisyon raporları doğrultusunda oy birliği ile karara bağlandı. Fakat Fevzipaşa Mahallesi’nde 611 ada 2 nolu parselde bulunan 565 metrekarelik arsadaki 313 metrekarelik belediye hissesinin satışına AK Parti grubu red oyu verdi. AK Parti Grup Sözcüsü Şükrü Dumanlar ilke olarak yüzde 50’den fazlası belediyeye ait olan arsalardaki belediye hisselerinin satışını kabul etmediklerini kaydetti. Bu hisse satışı AK Parti grubunun red oyuna karşılık oy çokluğu ile karara bağlandı.    

 

OTURDUĞU YERDEN UKALA BİR ÜSLUP KULLANDI

 

Gündem maddelerinin karara bağlanmasının ardından söz alan AK Partili Meclis Üyesi Remzi Garip, “Dünkü toplantıda Termik Santral hakkında konuşmaya çalışan bir meclis üyesi arkadaşımız oturduğu yerden ukala bir üslup kullandı. Bu tavır, bu meclise yakışmıyor. Şimdi kendisine soruyorum. Siz bizim karşı olup olmadığımızı sorduğunuz Termik Santral konusu hakkında ne biliyorsunuz? Kahvede duyduklarınızla gelip mecliste grubumuz hakkında ithamlarda bulunamazsınız. En azından 3 yıldır mecliste sesi çıkmayan meclis üyesi arkadaşımız, burada nasıl konuşması gerektiğini öğrenmiş oldu” ifadelerini kullandı.

 

15 TEMMUZ’DA BEN MEYDANLARDAYDIM

 

Remzi Garip’in eleştirileri üzerine söz alan Ali Dede, “Ben dün sadece AK Partili meclis üyelerinin termik santrale karşı olup olmadıklarını sordum. Termik Santral hakkında merak ettiğiniz bir şey varsa Bakanlığın sayfasından bakıp öğrenebilirsiniz” dedi. Meclis Üyelerinden Enver Bayram ise “Bu meclise bu tür tartışmalar yakışmıyor. Fakat dünkü toplantıda Ali kardeşimiz ‘termik santrale karşı mısınız?’ diye sordu. Bunun üzerine AK Partili meclis üyeleri konuyu 15 Temmuz’a getirdi. Sanki 15 Temmuz’dan sonra CHP’lilere meydanlara çıkmamaları yönünde talimat verilmiş havası yaratılmaya çalışıldı. Ben meydanlardaydım. Eski belediye başkanı Ali Ertem ve Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan İnce ile göz göze de geldik. Maalesef bu olay bizim şehitlerimiz-sizin şehitleriniz seviyelerine kadar getirildi. Şunu da çok iyi biliyorum. AK Partili arkadaşlarımıza termik santral hakkında açıklama yapmamaları ve sosyal medyada konuyla ilgili paylaşımlarda bulunmamaları için talimat verildi” diye konuştu.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ