Engelsiz kutlama

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla dün saat 14.00'da Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi yürüyüş düzenleyerek, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Dünya Engelliler Günü kutl

GÜNDEM 2.12.2016 21:22:00 0
Engelsiz kutlama

YÜRÜYÜŞ DÜZENLENDİ

 

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen yürüyüşe Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Serkan-Müjgan Karagöz çifti, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ve gaziler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, STK temsilcileri ve engelli vatandaşlar ile yakınları katıldı. Atatürk Caddesi'nde Pera Villa Pastanesi önünde başlayan yürüyüş Cumhuriyet Meydanı’nda sona erdi. Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması sonrası kutlamaların ilk bölümü sona erdi.

 

KUTLAMALAR HALK EĞİTİM’DE DEVAM ETTİ

 

Dünya Engelliler Günü kutlamaları saat 15.00'da Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen etkinliklerle devam etti. Buradaki programa CHP Tekirdağ Milletvekili PM üyesi Candan Yüceer, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, STK temsilcileri, muhtarlar ve engelli vatandaşlar katıldı.

 

ENGELLERİ YARATAN BİZLERİZ

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer yaptı. Müjgan Serkan Karagöz çiftini yaratıkları farkındalık ve hizmetleri dolayısıyla tebrik eden Yüceer, “Devlet olarak vazifemiz engelli vatandaşlarımızın önünden engelleri kaldırmak. Engelliler için parklarımızı evlerimizi düzenlemezsek olmaz. Engellilerin istihdam oranı yüzde 5'lerde. Onların emeğine saygı duyulması, sosyal yaşama katılaması gerekir. Sosyal desteklerin sosyal alanlarla olması grekir. Ulaşım için indirimler yapıldı ama binebilecekleri bir otobüs yok. Kaldırımların engelli vatandaşlara göre düzenlenmesi için 2005’te bir kanun çıkartıldı. Fakat hala binalarımız, kaldırımlarımız düzenlenmedi. Bize düşen görev engellilerin önünde engel olmadığını, engel yaratanların biz olduğumuzu görmektir. Biz de bugünden sonra bu görevimizi hatırlayarak yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.

 

KARAGÖZ ÇİFTİNE TEŞEKKÜR ETTİ

 

Programda konuşan Kaymakam Metin Kubilay ise “Herkes imkanları ölçüsünde engellilerin yaşantısını kolaylaştıracak ir şeyler yapmak zorundadır. Onların sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak hepimizin ortak sorumluluğudur. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına karşı göstereceğimiz ilgi insanımıza ve toplumumuza saygının önemli göstergesidir. Sorunların çözümüne yönelik geliştirilen çözüm yolları devletimizin yanı sıra sivil toplum kuruluşları ve hayır sever vatandaşlarında etkin rol göstermeleri etkilidir. İlçede büyük hizmetlerini gördüğümüz hayırsever Müjgan Serkan Karagöz çiftine teşekkürü bir borç biliyorum. Önemli çalışmalar yapan ve ilçemiz belediyesinin destekleriyle de engelliler yaşam evini de Çerkezköy Şubesini Hayrettin Bey'i tebrik ediyorum" dedi. Ardından Hayırsever Serkan Karagöz, İlçe Kaymakamı Metin Kubilay'a çiçek takdim ederek göstermiş olduğu hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

 

GÖSTERİLER BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI.

 

Konuşmaların ardından 1. kademe engelli öğrencilerin hazırlamış olduğu gösteri öğretmenleri eşliğinde yapıldı. Queen'in We well rock you adlı şarkısı ile ritim gösterisi düzenlendi. Gerçekleştirilen ritim gösterisi izleyicilerden büyük beğeni topladı. Ardından Müjgan Serkan Karagöz Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi'nde öğrenim gören öğrenci velisi Rukiye Şanal kürsüye gelerek engelli bir bireyin annesi olmanın ne demek olduğunu içeren bir kompozisyon okudu. Yürekleri sızlatan kelimeler Halk Eğitim Merkezi'ni dolduran yüzlerce davetliden alkış topladı. Okul yönetimi tarafından hazırlanan kısa filmin gösterime sunulmasının akabinde okul öğrencilerinin hazırlamış olduğu Halk Oyunları gösterisi ilgiyle izlendi.

 

Haber / Celal KARAKURT