Esad rejimi savaş hukukunu ihlal ediyor

Suriye'de Esad rejiminin silahsız sivilleri hedef alan saldırılarını kınadığını belirten AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, "Esad rejimi son Halep saldırısı ile birli

GÜNDEM 2.12.2016 21:16:00 0
Esad rejimi savaş hukukunu ihlal ediyor

300 BİN KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

 

Esad rejiminin onlarca yıldır Suriye halkına hapis, işkence ve cinayetler üzerine kurulu dikta rejimi uyguladığını belirten AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, “Sonrasında da halkın haklı taleplerinin sokağa taşınmasına yine zorbalıkla cevap veriyorlar. Beşşar Esad liderliğindeki Suriye rejimi halka karşı kitlesel cinayetlerini arttırarak devam ediyor. 2011’den bu yana silahsız sivilleri hedef alan, aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 300 bin kişi hayatını kaybetti. Katliamların, işkencelerin hiçbir azalma belirtisi göstermeden devam ettiği Suriye toprakları bugün insanlığın gözü önünde bir kan deryasına dönüşmekte ve yaralar gün geçtikçe sarılamaz hale gelmektedir” dedi.

 

ZULME SESİNİ ÇIKARMAYANLARI KINIYORUZ

 

Öğe şöyle devam etti: “Esad rejimi son Halep saldırısı ile birlikte daha önce de defaatle tekrarladığı gibi savaş hukukunu kesin bir şekilde ihlal etmiştir. Başta Birleşmiş Milletler olmak üzere uluslararası toplum kuruluşlarının çalışmaları Suriye’nin acilen ihtiyaç duyduğu adalet ve barışa değil, güç merkezlerinin çıkarlarına odaklanmış bir şekilde yürütülmektedir. Esad rejimini, müttefiklerini ve dahi bu zulme sesini çıkarmayan uluslararası kuruluşları en sert şekilde kınıyoruz. Çözümsüzlüğün pençesine mahkum edilen Suriye halkının yanında olduğumuzu ifade ediyor; kan ve gözyaşlarının son bulması için ulusal ve uluslar arası sivil toplum inisiyatiflerini bu zulüm karşısında tek yürek olmaya davet ediyoruz.”

 

Haber / Ahmet KILAVUZ