Hiçbir engellilik bilerek olmaz!

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yazılı açıklama yapan AK Partili Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, "Hiçbir engelliliğin bilerek ve isteyerek olmadığını unutmayalım. Bir gün bi

GÜNDEM 2.12.2016 21:12:00 0
Hiçbir engellilik bilerek olmaz!

YAŞAMA SEVİNCİ HİÇBİR ŞEKİLDE KAYBEDİLMEMELİ

 

3 Aralık gününün, engellilerin topluma kazandırılması ve insan haklarının eşit ölçüde sağlanması amacıyla Birleşmiş Milletler tarafından “Uluslararası Engelliler Günü” olarak kabul edildiğini belirten Ayşe Doğan, “Engellilik, sadece engellilerin ve ailelerinin içinde bulunduğu bir sağlık sorunu değil, sosyal boyutlarıyla hepimizi yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir konudur. Bir insanın engelli olması; onun diğer insanlar gibi yaşaması, çalışması ve de başarılı olmasına bir engel teşkil etmemektedir. Elbette sıkıntı ve zorluklar olacaktır; ancak her şeye rağmen yaşama sevinci hiçbir şekilde kaybedilmemelidir” diye konuştu.

 

BİR GÜN BİZİM DE SAKAT KALABİLECEĞİMİZİ AKLIMIZDAN ÇIKARMAYALIM

 

AK Partili Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan şöyle devam etti: “Sosyal hayatta engellilere sağlanan imkân ve kolaylıklar, bir toplumun gelişmişlik düzeyi ve çağdaşlığının ölçütü olmakla beraber; insana verilen değer ve önemin belirgin yansımalarıdır. Diğer bir ifadeyle, engellilere gösterilen anlayış ve hoşgörü, uygar bir toplum kimliği kazanmada etkin bir rol oynamaktadır. Hiçbir engelliliğin bilerek ve isteyerek olmadığını unutmayalım. Her normal insanın bir engelli adayı olduğu gerçeğini aklımızdan çıkarmayalım. Bir gün bizim de sakat kalabileceğimizi aklımızdan çıkarmadan, onlara yardımcı olalım. Bu duygu ve düşüncelerle, hepimizi hayata bağlayan sevgi ve yaşama sevincinin sonsuza kadar kalplerinizde bulunmasını diliyor, bütün engellilerimize yürekten sevgilerimi sunuyorDünya Engelliler Gününü kutluyorum.”

 

Haber / Menşure KARDEŞ