O proje destek almaya hak kazandı

Edirne Belediyesi'nin proje hazırlama eğitimi amacıyla Trakya Kalkınma Ajansı'na sunduğu, "Horizon 2020 Proje Hazırlama Eğitimi" başlıklı teknik destek projesi destek almaya hak kazandı.

GÜNDEM 2.12.2016 21:11:00 0
O proje destek almaya hak kazandı

2017 YILI BAŞINDA BAŞLAYACAK

 

Trakya Kalkınma Ajansı 2016 Teknik Destek Programına başvurusu yapılan ‘Horizon 2020 Proje Hazırlama Eğitimi’ isimli teknik destek projesinin sözleşmesi, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Trakya Kalkınma Ajansı Planlama Program Koordinasyon Birimi Uzmanı Elif Tüfekçi tarafından belediyede imzalandı. Belediye Avrupa Birliği ve Uluslararası İlişkiler Birimi tarafından hazırlanan, “Horizon 2020 Proje Hazırlama Eğitimi” başlıklı teknik destek projesi kapsamında, Belediyenin hazırlayacağı büyük projeler için yetkili personele proje eğitimi verilecek. Tüm mali kaynağı Trakya Kalkınma Ajansı tarafından karşılanacak olan projenin eğitimleri 2017 yılı başında başlayacak. Teknik destek projesi kapsamında verilecek eğitim üç gün sürecek.

 

ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPTIK

 

Eğitim kapsamında, Horizon 2020'nin genel çerçevesi ve temel kuralları, çağrı takibi ve ilgili çağrı başlığının seçilmesi, çağrı dokümanlarının incelenmesi, konsorsiyum oluşturma gibi konular işlenecek, ön plan oluşturma, ortak arama-bulma konuları anlatılacak, proje başvuru dokümanları ve başvuru ve değerlendirme süreci, Avrupa Komisyonu’nun ve Avrupa Birliği'nin veya diğer başka kuruluşların hibe programları ile ilgili önemli noktalar ayrıntılı olarak ele alınacak. Belediye Başkanı Recep Gürkan, hem Trakya Kalkınma Ajansı hem de AB projeleri kapsamında son zamanlarda önemli çalışmalar yaptıklarını, ajansla birlikte sürdürülen projeler dışında müracaat edilen AB projelerinin sonuçlarının kısa zaman içerisinde kamuoyu ile paylaşılacağını kaydetti.

 

HORİZON 2020 NEDİR?

 

Horizon 2020 Programı 7. Çerçeve Programı'nın devamı niteliğindeki Ar-Ge ve inovasyon projelerinin desteklendiği bir Avrupa Birliği programıdır. Horizon 2020 (H2020), Avrupa 2020 stratejisinin 7 temel eyleminden biri olan Yenilikçilik Birliğinin finansal aracıdır, 2014 yılından başlayarak araştırma ve yenilikle ilgili tüm finansman altyapılarını tek çatı altında toplamıştır.

 

Marmara Haber