Trafik Adabı dersleri başladı

Edirne'de başlatılan "Trafik Adabı" eğitimleri şoförlerden yoğun ilgi gördü.

GÜNDEM 1.12.2016 21:00:00 0
Trafik Adabı dersleri başladı

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Geçtiğimiz hafta, Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Edirne Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erbey Kılıç, Edirne Umum Servis Araçları İşletmecileri Odası Başkanı Nezahattin Erçetin ve projeye destek sağlayan Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu yetkililerinin katılımı ile kamuoyuna tanıtımı yapılan “Trafik Adabı Projesi”nin ilk dersleri başladı.

 

EDİRNE ADINA ÇOK YARARLI OLDU

 

Derslere, şoförlük mesleğini yapan ve yapmak isteyen katılımcıların ilk günden yoğun ilgi gösterdi. Derslerde korna kullanımı, durma ve duraklama, araç bakımlarının düzenli yapılması, emniyet şeridinin ihlal edilmemesi, takip mesafesinin korunması, yayaların geçiş hakkı, geçiş önceliği, trafik ışıklarının kullanımı, araçta yüksek sesle müzik dinlenmesi, dönüş ışıklarının kullanımı, araçtan karayoluna çöp atma, makas atma, selektör yakma, trafikte hoşgörü, doğru iletişim kurabilmek gibi ana başlıklarda konuları işleniyor. Eğitime katılan şoförler, başlatılan projenin hem bireysel hem de Edirne adına çok yararlı olduğunu belirttiler.

 

EĞİTİME KATILMAYANA VİZE YOK

 

Edirne Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü yetkilileri, Trafik Adabı Projesi kapsamındaki eğitimlerin, 480 Toplu Taşıma Aracı şoförü, 240 Ticari Taksi Şoförü, 290 Okul ve Personel Servis Araç Şoförü, 41 Mücavir Alan Dahilinde icari Yolcu Taşımacılığı Yapan Araç Şoförü olmak üzere toplam bin 51 şoföre verileceğini kaydetti. Yetkililer, kursa katılmayanların, şoför kartı vizelerinin yapılmayacağını dolayısıyla da ticari araç kullanamayacaklarını bildirdi.

 

Marmara Haber