Ordu 25 milyon TL'yi sordu

Çerkezköy siyasetinin tanınan isimlerinden Mustafa Ordu, "Belediye kasasına girmesi gereken fakat yok olan paranın bugünkü ortalama karşılığı yaklaşık 25 milyon TL'dir. Peki bu para ne oldu?" d

GÜNDEM 29.11.2016 20:37:00 0
Ordu 25 milyon TL

15 ARAÇLIK HAT İÇİN BELEDİYENİN KASASINA NE KADAR PARA GİRDİ?

 

Belediye Başkanı Vahap Akay ile AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Öğe arasındaki tartışmaların Çerkezköy’e bir faydası olmadığını belirten Mustafa Ordu, “Bu sahte bir tartışmadır. Çerkezköy Belediyesi 2005 yılında Akarsu kooperatifine verilen 15 araçlık hat için belediyenin kasasına ne kadar para girdi? Bu konuyla ilgili belediye meclisi veya encümeninde alınan karar nedir? Burada yasalara aykırı bir uygulama tespit edilmesi halinde suç duyurusunda bulunmak yeni belediye yönetiminin asli görevidir. Fakat yeni yönetim bu görevi yapmıyor. Benim denetleme görevini yapmama engel oluyor. Belediye kasasına girmesi gereken fakat yok olan paranın bugünkü ortalama karşılığı yaklaşık 25 milyon TL’dir. Peki bu para ne oldu? Belediyede bulunan kripto bir yapı o parayı bir yerlere göndererek yok etti. Aynı yapı, olayın açığa çıkmaması için büyük bir direnç gösteriyor” dedi.

 

BU PARANIN AKIBETİNİ BİRLİKTE ÖĞRENELİM

 

Yeni belediye yönetiminin, konunun açığa çıkarması için gerekeni yapmadığını öne süren Ordu, “Belediye Başkanı Vahap Akay’ın bu paranın peşine düşerek belediye kasasına koyması gerekiyor. AK Parti İlçe Başkanının konuyla ilgili bir görüşünü duyan var mı? Dönemin belediye başkanı partisinin halen üyesidir. Kendisinden konu hakkında bilgi almış mıdır? Belediye kasasına girmesi gereken paranın yok olması tüyü bitmemiş yetim hakkının yenmesi değilse nedir? Öğe ve Akay bu konuda neden susuyor? Tekirdağ Milletvekillerine mektup yazarak konunun aydınlatılması için göreve çağıracağım. Sonuç alamazsam İçişleri ve Adalet Bakanlığını göreve çağıracağım. En son Başbakan ve Cumhurbaşkanını bilgilendirerek yardım isteyeceğim. Belediye yönetimini son kez uyarıyorum! Yanlış yoldasınız. Bu paranın akıbetini birlikte öğrenelim. Paranın belediye kasasına girmesini sağlayalım. Akay 45 milyon TL borç kaldığını belirtmiş. Bu 25 milyon TL ile kalan borcun yarıdan fazlası kapanır. Suça ortak olmayın” ifadelerini kullandı.

 

Marmara Haber