Kazan daireleri kontrolden geçirildi

Edirne Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nce, Edirne merkezde, merkezi ısıtma kalorifer sistemi bulunan bina, site ve işletmelerde kazan dairelerinin kontrolleri yapıldı.

GÜNDEM 29.11.2016 20:16:00 0
Kazan daireleri kontrolden geçirildi

DENETİM YAPILDI

 

Kış aylarının gelmesiyle birlikte kalorifer kazanları yakılmaya başlandı ve Edirne Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü kalorifer kazanlarıyla ilgili denetimlerini sıklaştırdı.

 

Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, merkezi ısıtma kalorifer sistemi bulunan 150’ye yakın sitenin kalorifer kazan daireleri denetimlerinde, satış izin belgesi, kömür uygunluk izin belgesi, kazan yakma talimatnamesi, kalorifer kazanı ve baca bakımını gösteren fatura veya gider makbuzu, uygun yakma yöntemi ve ateşçilere ait ateşçi belgeleri kontrollerinin yapılarak, olumsuz görülen yerler için tespit tutanağı tanzim edildiği, gerekli hallerde süre verilip eksiklerinin tamamlatılmasının sağlandığı belirtildi.

 

TEBLİGAT YAPILDI

 

Açıklamada, İl Mahalli Çevre Kurulu Kararları’na istinaden yakılacak 100 kilogram kömüre en az 4 kilogram kireç kullanımı, sabah 06.00-09.00 ve akşam 16.00-19.00 saatleri arası ilk yakımı gerçekleştirmemeleri amacıyla site yönetimi ve ateşleyicilere bu saatler arası ilk yakmayı yapmamaları gerektiği tebligatlarının Edirne Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nce yapıldığı ifade edildi. Yetkililer, kalorifer kazan dairelerinde ilk yakma esnasında kalorifer bacalarında 10-15 dakika yoğun duman çıkacağını, ancak kalorifer kazanının uygun sıcaklık derecesine ulaştığında, normal seyrinde baca dumanının çıkmaya devam edeceğinin bilgisini aktardılar. Yetkililer ayrıca, Edirne Valiliği İl Mahalli Çevre Kurulu Kararı’nca kömür kalitesini gösteren, satış ve uygunluk izin belgeleri Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nce verilen kömürlerin, şehre girişlerinde ilk denetimlerinin de Edirne Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerince yapıldığının altını çizdiler.

 

SEMİNER 1 ARALIK’TA

 

Katı yakıtlar ve yakma sistemlerinin özellikleri, işletilme esasları ve hava kirliliğinin önlenmesi maksadıyla 1 Aralık Perşembe Günü 14.00-16.00 saatleri arasında, Makine Mühendisleri Odası Konferans Salonu’nda site yönetimi ve ateşleyicilere Edirne Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nce bilgilendirme semineri düzenlenecek.

 

Marmara Haber