Akay sirkülasyon projesini anlattı

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, ilçede gerçekleştirilemsi planlanan sirkülasyon projesi ve diğer trafik düzenlemeleri hakkında fikir alışverişinde bulunmak üzere Çerkezköy Şoförler ve Otomo

GÜNDEM 28.11.2016 19:11:00 0
Akay sirkülasyon projesini anlattı

ANA CADDELER TEK YÖN OLACAK

 

Çerkezköy trafiğini rahatlatmak adına bir çalışma içine girdiklerini kaydeden Başkan Akay, “3-4 ay içinde vatandaşlarımızın ve STK’larımızın görüşlerini alarak projemizi şekillendireceğiz. Hükümet Caddesi’nde köprü çalışması ile birlikte yolu da genişletiyoruz. Buradaki çalışmaların ay sonuna kadar tamamlanması ve yolun trafiğe açılması planlanıyor. İlçemizde nüfusla birlikte araç sayısı da hızla artıyor. Ana caddelerimizde araç parkları nedeniyle trafik sıkışıklığı yaşanıyor. Bu kapsamda sirkülasyon projesi hazırladık. Öztrak ve Uğur Mumcu Caddeleri’nden ilçe merkezine doğru trafik tek yön olacak. Atatürk Caddesi’nden de Altıyol Kavşağı’na doğru trafik tek yön olacak. Sizlerin de bu konudaki görüşlerinizi almaya geldik” dedi.

 

ESKİ OTOGAR’DAKİ ARAÇ PARKLARI KALDIRILACAK

 

Altıyol Kavşağı’nın toplamda 11 şerit yolun kesiştiği bir nokta olduğunu kaydeden Akay, “Sirkülasyon projesi ile Altıyol Kavşağı rahatlayacak. Belki sıkıntı bitmeyecek ama uzun bir süre trafik konusunda rahat bir nefes alacağız. Atatürk, Öztrak ve Uğur Mumcu caddelerinde çapraz parklar her geçen gün artıyor. Trafiği rahatlatnma adına el birliğiyle hareket etmemiz şart. Önümüzdeki hafta İlçe Emniyet Müdürlüğü ile bir komisyon oluşturacağız ve Altıyol Kavşağı ile ilgili projelendirme çalışmalarına başlayacağız. Caddelerimiz artık trafiği kaldıramaz hale geldi. Trafiğin yoğun olduğu caddelerde orta refüjlerin kaldırılıp kaldırılmaması, vatandaşlarımızın görüşleri doğrultusunda netleşecek. Trafiğin biraz daha rahatlaması ve daha güvenli hale gelmesi için Cengiz Topel Caddesi ile Narin Kavşağına radar koyuyoruz. Eski Otogar’daki araç parkları kaldırılacak. Çünkü Kent Park çalışmalarına başlıyoruz” diye konuştu.

 

YENİ RÜZERGAHLAR GEREKİYOR

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As ise “İlçe genelinde trafiğin düzene girmesi konusunda yaptığınız çalışmaları takdirle karşılıyoruz. İlçemizde araç sayısı her geçen gün artıyor. Caddelerimizdeki gelişi güzel parklar büyük sıkıntı yaratıyor. Öğrenci servisleri ve minibüsler kendilerine ayrılan yerlere giremiyor. Servis araçlarına yeni rüzergahlar gerekiyor. Yeni düzenlemeye göre servis araçlarının hangi rüzergahlardan gidecekleri konusunda bir çalışma gerekiyor. Sabah saatlerinde ilçemizin belli noktalarında sıkışıklık yaşanıyor. İnşallah yeni düzenlemelerle bu sıkıntılardan kurtulacağız” ifadelerini kullandı.

 

ÖDEMELER ÇERKEZKÖY’DE YAPILABİLECEK

 

Konuşmasında Başkan Akay’dan yeni bir oda yeri ve araç park yeri talebinde bulunan Mustafa As, “Sanayi kenti olan ilçemize yakışır bir Şoförler Odası binası ve yanına da otopark yapmayı istiyoruz. Bu konuda belediyenin yeri varsa almaya hazırız. Korsanlar konusunda gerek sizlere gerek emniyetimize ve jandarmamıza, gerekse UKOME’ye  ve Büyükşehir zabıtasına duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederiz. Denetimlerin sıklıkla ve devamlı yapılnmasını istiyoruz. Yol belgesi ödemelerimizi de ilçemizde yapabilmeyi istiyoruz” dedi. Yol belgesi ödemelerinin Çerkezköy’de yapılması için Kadir Albayrak ve Ulaşım Dairesi Başkanı Hasan Bayram’la telefonda görüşen Akay, “Hasan Bayram ile görüştüm. Tahakkuk ödemelerinin Çerkezköy’de başlayacağını söyledi” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Gökhan TEKER