Mandalı'dan öğretmenlere yemek jesti

Kapaklı Belediyesi 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında ilçede görev yapan öğretmenleri önceki akşam Hawthorn Hotel'de akşam yemeğinde ağırladı. Programa yaklaşık 760 öğretmen ve emekli Ã

GÜNDEM 27.11.2016 21:28:00 0
Mandalı

KONUKLARI KAPIDA KARŞILADI

 

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Kapaklı Belediyesi, ilçede görev yapan ve emekli olan öğretmenleri Hawthorn Hotel'de ağırladı. Programa Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant ve 760'a yakın öğretmen katıldı. Düzenlenen etkinlikte Başkan Mandalı davetlileri kapıda karşılayarak, çeşitli hediyeler takdim etti. Saygı duruşunda bulunulması ve akabinde İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Kapaklı Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nün hazırlamış olduğu sinevizyon gösterimi ile program başladı.

 

SABRET ÖĞRETMENİN ELİNİ ÖPTÜ

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada, konuklara katılımlarından dolayı teşekkür ederek, ülkenin geleceğini tayin eden nesillerin eğiticiliğini yapan öğretmenlerin önemine vurgu yaptı. Nalbant, "Bize teslim edilen yavruları en güzel şekilde yetiştirmemiz lazım. Başka şekilde kalkınmamız mümkün değil. Bunun için fikri hür aklı hür nesiller yetiştirmek zorundayız. Bunu bize başöğretmeniz Mustafa Kemal Atatürk söylüyor. Hep beraber bize teslim edilen yavrularımıza her şeyden önce mili unsurlara düşman olan öğelerle kavga etmenin yolları öğretilmeli" dedi. Nalbant konuşmasının ardından Kapaklı’nın ilk kadın öğretmeni Sabret Arıcı’nın elini öperek, öğretmenler gününü kutladı.

 

YENİ NESİL SİZİN ESERİNİZ OLACAKTIR

 

Nalbant'ın konuşmasının ardından İlçe Halk Eğitim Merkezi Türk Halk Müziği Korusu sahneye gelerek konukları coşturan şarkı ve türkülerle geceye renk kattı. Koro Şefine çiçek ve plaket takdim edilmesinin ardından Kapaklı'da 2004 yılından beri yapılan yatırımların yer aldığı bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Daha sonra kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı İrfan Mandalı, "Sizlerin de bildiği üzere bugün, milli mekteplerin açıldığı ve Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Başöğretmen' unvanını kabul ettiği gün. Bu güzel günde sizlerle olmaktan dolayı son derece mutluyum. Sizlere en kıymetli varlıklarımız olan çocuklarımızı ve aynı zamanda geleceğimizi emanet ediyoruz. Atatürk ilke ve inkılaplarına içten bağlı, özverili, insan ve yurt sevgisiyle dolu bir kişi olarak tarif edilebilecek öğretmene Mustafa Kemal Atatürk; 'Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır' diyerek sorumluluklarını ve değerlerini anlatmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle Başöğretmenimiz Atatürk'ün yolunda yürümekte olan ve güzel ülkemizin aydınlık nesillerini yetiştirmek amacıyla çalışan siz değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyorum " dedi.

 

ZEYBEK OYNADI

 

Ardından ilçede görev yaptıktan sonra emekli olan öğretmelerden Lale Büyüksüzer ve Ahmet Öner' e plaketlerini Başkan Mandalı ve Tahsin Nalbant takdim etti.  Daha sonra Şarkıcı Emrah Meloğlu sahneye çıkarak birbirinden güzel şarkılarla geceye damga vurdu.

 

Haber / Celal KARAKURT