Verginin vergisi alınıyor

Su faturasında yer alan KDV bedelinin iki farklı kalemde yüzde 8'lik ve yüzde 18'lik bedellerle alınması üzerine ilçede yaşayan vatandaşlar duruma isyan etti. Kullanılan su metreküp bedelinin yüzde 50'si oranında

GÜNDEM 24.11.2016 22:23:00 0
Verginin vergisi alınıyor

2 FARKLI KALEMDE VERGİ ALINIYOR

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin fiyat tarifesi ile su kullanan Çerkezköylü vatandaşlar su faturalarında 2 farklı kalemde KDV bedeli ile karşılaşınca duruma isyan etti. Kullanılan suyun yüzde 50'si oranındaki fiyatını atık su bedeli olarak ödeyen vatandaştan birde iki bedelin yüzde 8'i oranında KDV alınıyor.

 

VATANDAŞ BİR AÇIKLAMA BEKLİYOR

 

Ayrıca su faturasında yer alan vergi kalemlerinden olan Büyükşehir Belediyesi Katı Atık için metreküp başına 14 kuruş  alınırken ile İlçe Belediyesi Katı Atık bedeli olarak da 40 kuruş alınıyor. İki kalemde alınan verginin toplamı baz alınarak yüzde 18 oranında KDV alınıyor olması vatandaşta verginin vergisi alınıyor yorumlarına sebep olurken, su faturalarının yüksek geldiğini düşünen vatandaşı hepten çileden çıkardı. İki farklı kalemde KDV bedeli ödeyen vatandaş, bu durumun sebebinin yetkili ağızlardan gelecek yanıt ile aydınlığa kavuşmasını bekliyor.    

 

Haber / Celal KARAKURT