Vatandaşın güvenliği çok önemli

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay başkanlığında gerçekleştirilen İlçe Güvenlik Toplantısı'na İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, İlçe Jandarma Komutanı Göksel Söylemez, Çerkez

GÜNDEM 24.11.2016 22:20:00 0
Vatandaşın güvenliği çok önemli

ASAYİŞ KONUSUNDA HERKES SORUMLUDUR

 

Çerkezköy’ün, Türkiye ve bölgenin önemli üretim ve istihdam merkezlerinden olduğunu kaydeden Kaymakam Kubilay, “İlçemizin güvenliği, ülkemiz için de çok önemli. Emniyet ve Jandarma teşkilatımız 7 gün 24 saat vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için fedakârca çalışmaktadır. İlçemizde önemli bir asayiş ve güvenlik sorununa mahal vermeden canla başla çalışan tüm emniyet ve jandarma personelimize teşekkür ediyorum. Asayiş ve güvenliğin sağlanmasında kolluk kuvvetlerine yardımcı olmak noktasında herkes sorumludur. Muhtarlarımız mahallelerinde şüpheli bir duyum aldıkları zaman Emniyet ve Jandarmaya hemen haber versin. OSB müdürlüklerinin fabrika yönetimleri ile bağlantıya geçerek şüpheli şahıs ve durumları Emniyet güçlerimize bildirmeleri gerekir. İlçemiz için birçok proje faaliyete geçirildi. Projelerin faaliyete girmesi için en önemli ihtiyaç huzur ve güvenli ortamdır. Aksi halde hizmet üretmek mümkün değildir” diye konuştu.

 

OKULLARIMIZDA GÜVENLİK KAMERALARI OLMALIDIR

 

Kaymakam Kubilay, “İlçemizde göreve başladığımda yaptığım ilk iş, İstasyon Mahallesi’nde harabe ve metruk halde bulunan eski kaymakamlık lojmanının yıkım çalışması oldu. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği açısından tehlike arz eden ve olumsuzluklar için potansiyel yerler olan metruk binaların acilen yıktırılması önemlidir. İlçemizde top yekûn bağımlılık ve uyuşturucu maddeler ile mücadele başlattık. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve gençlerimizin güvenliği, sağlığı ve eğitimi öncelikli meselemizdir. Madde bağımlılığı konusu Kaymakamlığımızca hassas bir şekilde takip edilmektedir. Çocuklarımızın eğitimlerinin sekteye uğramaması için tüm çalışmalar titizlikle yürütülmelidir. Okullarımızda güvenlik kameraları olmalıdır. Arızalı olanların bir an önce yaptırılması gerekir. Okul çevrelerinde şüpheli şahısların ve tek sigara satan işletmelerin emniyet güçlerimize bildirilmesi gerekir” ifadelerini kullandı.

 

İHTİYAÇ SAHİBİ HERKESE SAHİP ÇIKMAYA ÇALIŞIYORUZ

 

Dilencilik ve telefon ile vatandaşların duygularının sömürülerek haksız kazanç elde edildiğini kaydeden Kubilay, “Muhtarlarımızın vatandaşlarımızı bilgilendirmeleri gerekiyor. Hiç bir kamu görevlisi hasta tedavisi, engelli arabası alınması v. b. hiçbir hususta kimseden para istemez. Devletimiz ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacını karşılamaya muktedirdir. Kaymakamlık olarak ihtiyaç sahibi herkese sahip çıkmaya çalışıyoruz. Halk eğitim kurslarımızı devlet ve vatandaş arasında önemli bir köprü vazifesi gördüğüne inanıyoruz. Vatandaşlarımız halk eğitim kurslarımıza gelerek birlik ve beraberliklerini pekiştirmiş oluyorlar. Bir birleri ile olumlu paylaşımlarda bulunarak belki de ilk defa sosyal bir ortamda buluşmuş oluyorlar” dedi.

 

Haber / Mehmet AYAN