Edirne geçmişini koruyor

Trakya Turizm Platformu Projesi kapsamında Edirne'ye gelen ünlü yazarlar Belediye Başkanı Recep Gürkan'ı makamında ziyaret etti. Trakya Turizm Platformu Projesi'ne Edirne Belediye Başkanlığı olarak

GÜNDEM 23.11.2016 20:45:00 0
Edirne geçmişini koruyor

EDİRNE HAK ETTİĞİ DEĞERİ GÖRECEK

 

Trakya Kalkınma Ajansı’yla birlikte Edirne, Kırklareli, Tekirdağ illerinin Valilikleri, Belediyesi ve üniversitelerinin işbirliğiyle, Trakya Bölgesi’nin farklı hedef kitlelerce bilinirliğinin artırılarak, Trakya’nın turizm potansiyelinin yükseltilmesi amacıyla hazırlanan "Trakya Turizm Platformu Projesi” kapsamında, ünlü yazarlar Trakya’yı geziyor. Trakya Turizm Platformu Projesi kapsamında, Edirne’ye gelen Hürriyet Gazetesi yazarlarından Gila Benmayor, Aylin Öney Tan, Sabah Gazetesi yazarı Nur Çintay ve Skyroad Dergisi yazarı Ömer Sercan, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı makamında ziyaret ettiler. Başkan Gürkan, yazarları Tarihi Belediye Binası’nı ve Atatürk Odası’nı gezdirerek, binanın tarihçesi hakkında bilgi verdi. Yazarların ziyaretinden memnuniyet duyduğunu ve Trakya Turizm Platformu Projesi’ne Edirne Belediye Başkanlığı olarak destek verdiklerinin altını çizen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan,  “Edirne geçmişinden bugüne geçmişini koruyabilen ender kentlerden birisidir. Her adımda tarih kokan bir kentin hem yurt içi hem yurtdışında hak ettiği değeri görmesi en önemli hedefimizdir” dedi.

 

EDİRNE’Yİ KONUŞTULAR

 

Edirne Valisi Günay Özdemir ve Belediye Başkanı Recep Gürkan ile birlikte akşam yemeğinde bir araya gelen Hürriyet Gazetesi yazarlarından Gila Benmayor, Aylin Öney Tan, Sabah Gazetesi yazarı Nur Çintay ve Skyroad Dergisi yazarı Ömer Sercan, şehrin hem konum itibariyle hem de turizm açısından çok önemli bir yerde olduğunu vurguladılar. Akşam yemeğinde, Özdemir ve Gürkan, konuklarına Edirne hakkında detaylı bilgiler vererek, Valilik ve Belediye’nin turizm açısından gerçekleştirdiği projeleri aktardılar. Yazarlar, Edirne’nin şaşırtıcı bir şekilde geçmiş tarihini kaybetmeden 21.yüzyıla ayak uydurabilmiş ender kentlerden birisi olduğu yönünde değerlendirme yaptılar. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, akşam yemeğinde Edirne’ye özgü yemekleri tanıtarak, Balkan lezzetlerinden İsli Et’i elleriyle keserek, yazarlara ikram etti. Yemek sonrasında, Vali Özdemir, Başkan Gürkan ve Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu, yazarlarla birlikte Meriç Köprüsü’nde yürüyüş yaptı ve Protokol Evi’nde çay içerek, Edirne’yi konuştular.

 

ŞEHRİN TURİSTİK YERLERİNİ GEZDİLER

 

Hürriyet Gazetesi yazarlarından Gila Benmayor, Aylin Öney Tan, Sabah Gazetesi yazarı Nur Çintay ve Skyroad Dergisi yazarı Ömer Sercan’a kahvaltıda eşlik eden Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu, Edirne Belediyesi olarak Edirne’nin turizm potansiyelini artırmak amacıyla geçtiğimiz yıl tur şirketlerini Edirne’ye davet ettiklerini belirterek, “Edirne’nin turizm kenti olma yolunda son iki yılda kayda değer bir yol aldık. Bugün de değerli yazarlarımızla bir araya geldik. Kendilerine Edirne’mize vakit ayırdıkları için teşekkür ediyoruz” dedi. Gila Benmayor, Aylin Öney Tan, Nur Çintay ve Ömer Sercan, "Trakya Turizm Platformu Projesi” kapsamında belirlenen Edirne’deki turizm rotalarını tek tek gezerek, Edirne’den ayrıldılar.

 

Marmara Haber