Kadın Merkezleri hareketlendi

Edirne Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Kadın Merkezlerindeki kurslara kadınlar yoğun ilgi gösteriyor. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın göreve gelme

GÜNDEM 21.11.2016 18:21:00 0
Kadın Merkezleri hareketlendi

KADINLARIN SOSYAL YAŞAM ALANI HALİNE GELDİ

 

Başkan Recep Gürkan’ın talimatıyla geçtiğimiz yıl hizmet vermeye başlayan Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren 4 kadın merkezi, Zübeyde Hanım Kadın Lokali, Özgecan Kadın Merkezi, İlhan Koman Kültür Evi ve Dr.Fatma Şakir Memik Kadın Merkezi kısa zamanda Edirneli kadınların sosyal yaşam alanı haline geldi. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Özlem Takındı, Edirne Belediyesi bünyesinde hizmet veren 4 kadın merkezinde de çeşitli kursların düzenlendiğini bildirdi. Özlem Takındı, Zübeyde Hanım Kadın Lokali ve Özgecan Kadın Merkezi’nde, kuaförlük ve cilt bakımı hizmetlerinin yanı sıra Halk Eğitim Merkezi’nce görevlendirilen kurs öğretmenleri idaresinde dikiş kursu, ahşap boyama kursu verildiğini ifade etti.

 

SPOR SALONU DA VAR

 

Takındı, bu kursların yanı sıra Zübeyde Hanım Kadın Lokali’nde, Edirnekari kursu ve diksiyon kurslarının verildiğini; Özgecan Kadın Lokali’nde üç boyutlu rölyef kursu ve dekoratif el sanatları kurslarının başladığını belirtti. İlhan Koman Kültür Evi’nde, Edirne Belediyesi’ne başvuruda bulunan özellikle kadına ve çocuğa yönelik çalışmalar yapan STK’lar faaliyet gösteriyor. Yine burada Halk Eğitim Merkezi’nce görevlendirilen kurs öğretmeni idaresinde dikiş kursu veriliyor. Dr. Fatma Şakir Memik Kadın Merkezi’nde, ücretsiz Sağlık Danışmanlığı, Hukuk Danışmanlığı ve Psikolojik Danışmanlık hizmetleri tüm hızıyla devam ediyor. Takındı, Edirneli kadınların yeni dönem kurslara yoğun ilgi gösterdiğini ve kadın merkezlerinde sadece kursların olmadığını da sözlerine ekleyerek, Zübeyde Hanım Kadın Lokali ve Özgecan Kadın Merkezi’nde spor salonu bulunduğunu da belirtti.

 

Marmara Haber