Yasaya göbek atarak destek verdiler

Kamuoyunda tartışılan 'cinsel istismar' yasa teklifine Roman kadınlar müzik eşliğinde göbek atarak destek verdi. Roman kadınlar küçük yaşta evlendikleri için eşlerinin cezaevinde olduğunu belirterek, '

GÜNDEM 20.11.2016 19:30:00 0
Yasaya göbek atarak destek verdiler

BİRÇOK MAĞDUR FAYDALANACAK

 

Süleymanpaşa Aydoğdu Mahallesi'nde oturan ve küçük yaşta evlilik yapan Romanlar, Tuğlalı parkta bir araya gelerek yasaya destek verdi. Romanların küçük yaşta evlendiği için 'cinsel istismar' suçlamasıyla tutuklandığını anlatan Tekirdağ Roman Kültürünü ve Müzisyenleri Yaşatma Derneği Başkanı Ümit Satılmış, yasanın çıkması halinde birçok mağdurun faydalanacağını söyledi.

 

MAĞDUR OLANLAR İÇİN ÇIKARILAN YASADIR

 

Satılmış konuşmasının devamında ise, “Bu yasanın çıkacak olması gerçekten bizi sevindirdi. Ama bunu yanlış algılamamak lazım. Bizim cezaevinde evli olan erkeklerimiz var. Dışarıda ise kadınlar ve çocuklarımız mağdur durumdalar. Ancak bizim cezaevinde bulunan erkeklerimiz tecavüzcü değillerdir. Hepsi eşlerine nikah kıymış ve severek evlenmişlerdir. Bizim mahallemizde 16 bin Roman var ve bunlardan yaklaşık 500 aile mağdur durumdadır. Tecavüzcülere bizde karşıyız. Bütün Türkiye bilsin ki bu yasa tecavüzcülere çıkan bir yasa değil. Bu yasa eşleri ile nikahlı olan ve erkekleri cezaevinde olan kadınları ise dışarıda mağdur olan kimseler için çıkartılan bir yasadır” dedi.

 

GÖBEK ATTILAR

 

Çoğunluğu roman kadınlar ellerindeki nikah cüzdanlarını havaya kaldırarak eşlerinin cezaevinden çıkmasını istedi. Kadınlar açıklamalarının ardından Tekirdağ Roman Kültürünü ve Müzisyenleri Yaşatma Derneği Başkanı Ümit Satılmış'ın çaldığı 'İlle de Roman olsun' şarkısı eşliğinde hep birlikte göbek atarak yasaya destek verdi.

 

Marmara Haber