CHP esti gürledi

Ülke gündemine damga vuran son yasa tasarısı ile ilgili açıklama yapan CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, "Hiç kimse tecavüzcüsüyle evlenmeye zorlanamaz. Kadınlar bedenlerinin geleceklerini

GÜNDEM 20.11.2016 12:44:00 0
CHP esti gürledi

SORUNLU BİR AŞAMAYA TAŞIMAK İSTİYOR

 

AK Parti hükümetinin geçtiğimiz günlerde meclise yasa tasarısı olarak sunduğu torba yasaya ülke genelinde milyonlarca vatandaş tepki göstermiş, siyasiler ve STK'lar bildiri yayınlayarak yasanın meclisten geçmemesi yönünde hükümeti uyarmıştı. Son olarak ise CHP Çerkezköy İlçe Yönetimi yayınladığı bildiri ile yasaya karşı duracaklarını belirtti. CHP Çerkezköy İlçe Yönetim Başkanı Engin Camcı imzalı bildiride, "AKP pek çok önemli yasa değişikliğini hukuken çok sorunlu olan torba yasa usulü ile arada sunarak ve muhatapları ile tartışmayarak; toplumun kadınlara ve çocuklara karşı cinsel saldırı suçlarının soruşturulması, kovuşturulması ve cezalandırılması konusunda var olan durumdan çok daha sorunlu bir aşamaya taşımak istiyor" ifadelerini kullandı.

 

NASIL TESPİT EDİLECEK?

 

Yazılı açıklamada, "Mevcut ceza kanunda zaten 15 yaş ve daha büyük çocuklarda cebir, tehdit, hile olmaksızın cinsel birliktelikler şikayete bağlı olarak cezalandırılmaktır. Yasanın hedef kitlesi 15 yaş altındaki çocukların ve akranlar arası olup olmadığı dikkate sonuçlanacak olması ve yasanın yürürlük süresinin belirlenmemiş olması da tasarının sakıncalarındandır. Tasarının en önemli çıkmazlarından biri cebir, tehdit ve iradeyi etkileyen hususların tespitinin son derece zor olduğudur. Kaldı ki cebir ve tehdit olmasa bile küçük yaşta bir kız çocuğunun kendi iradesi nasıl tespit edilecektir. Bu konunun da ayrıca değerlendirilmesi gerekir” ifadelerine yer verildi.

 

AK'LAYAMAYACAKSINIZ

 

Camcı şöyle devam etti: “Bir kız çocuğunun yetişkin bir erkeğe peşkeş çekilmesi, hiçbir kültürde, dinde savunulamaz. Hiç kimse tecavüzcüsüyle evlenmeye zorlanamaz. Kadınlar bedenlerinin geleceklerinin tek sahibidir. Tek bir kız çocuğunu sizin iktidarınıza kurban etmeyeceğiz. Koruduğunuz bu yasalarda, teşvik ettiğiniz bu tecavüzcülerle birlikte ülkenin tüm kadınlarına hesap vereceksiniz. Bu yasa geri çekilene kadar bu yasaya karşı çıkacağız. Meclisten geçmesine izin vermeyeceğiz. Ne çocuklara ne kadınlara asla zarar verdirtmeyeceğiz. Oldu bittiyle geçirmeye çalıştığınız önerinizi de, bizi sokmak istediğiniz kalıplarınızı da yırtıp atacağız. Çocuk istismarcılarını ve tecavüzcüleri AK'layamayacaksınız. Bu ahlak dışı olaya hep birlikte dur diyeceğiz."

 

Haber / Celal KARAKURT