Kötü koku ve görüntü ortadan kalkacak

Çerkezköy'e bağlı Yıldırım Beyazıt Mahallesi sakinleri, bölgeden geçen Kavak Dere'deki kötü koku ve görüntü kirliliği nedeniyle yaşadıkları sıkıntılardan Tekirdağ BüyÃ

GÜNDEM 18.11.2016 20:07:00 0
Kötü koku ve görüntü ortadan kalkacak

DERE’NİN TABAN GENİŞLİĞİ 4 METRE OLACAK

 

Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nden geçen Kavak Dere’de ıslah çalışmalarının başladığını ifade eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, bölge sakinlerinin maruz kaldıkları sıcak havalarda kötü koku ve sivrisinek; soğuk havalarda da su taşkını olaylarından kurtulacağını kaydetti. Bin 700 metrelik Kavak Dere Islah Projesi’nin Kumlu Geçit Kavşağı ile Putzmeister Fabrikası arasında kalan kısmının ıslah edileceğini söyleyen Başkan Vahap Akay, “Islah Projesi’nde Kava Dere’nin taban genişliği 4 metre, tavan yüksekliği 2.60 metre olarak hesaplandı. Proje içerisinde 2 adet kapalı menfez bulunacak. Menfezler trapez kesit şeklinde yapılacak” diye konuştu.

 

MALİYETİ YAKLAŞIK 6 MİLYON TL

 

Projenin maliyetinin KDV dahil yaklaşık 6 milyon TL olarak hesaplandığını sözlerine ekleyen Başkan Vahap Akay, “Bu projenin hayata geçirilmesi ile birlikte Kavak Dere tamamen ıslah edilmiş olacak. Islah çalışmaları sonrasında ise Kava Dere’nin etrafında çevre düzenleme ve yeşillendirme çalışmaları gerçekleştireceğiz. Böylece Yıldırım Beyazıt Mahallesi sakinlerinin en büyük sorunları da çözülmüş olacak” diye konuştu.

 

4 AY İÇİNDE BİTECEK

 

Kavak Dere Islah Projesi’nin 2017 yılı Mart ayı içinde tamamlanacağını ifade eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Kava Dere’nin ıslahı ile birlikte artık Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde oturan vatandaşlarımızın koku, sinek şikayetleri ortadan kalkacak. Ayrıca kış aylarında zaman zaman yaşanan su taşkını sorunu da artık yaşanmayacak. Islah projesinin en kısa zamanda tamamlanması ve bölge halkının rahat bir nefes alşması için var gücümüzle çalışacağız” dedi.

 

Haber / Mehmet AYAN