Millet ne derse o olacak

Çerkezköy'ün en büyük sorunlarından birinin 'trafik' sorunu olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Vahap Akay, "Trafik sorunu, şehrin kanayan yarası haline geldi. Bu sorunun çözümü iÃ

GÜNDEM 17.11.2016 21:05:00 0
Millet ne derse o olacak

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, gazetemize yaptığı açıklamalarda, şehrin trafik sornunun çözülmesi adına yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgi verdi. 

 

ŞEHRİN KANAYAN YARASINA PARMAK BASILDI

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, önceki gün saat 15.00’da Marmara Haber Gazetesi’ne ziyarette bulundu. Gazeteci Şaban Kardeş tarafından karşılanan Akay’a ziyaretinde Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Gümüş de eşlik etti. Sohbet havasında geçen ziyarette Vahap Akay, ilçenin kanayan yarası haline gelen trafik sorunu ve bu sorunun çözümü kapsamında yapılması planlanan projeler hakkında bilgiler verdi. 

 

ALTIYOL KAVŞAĞI KİLİTLENME NOKTASINA GELİYOR

 

Çerkezköy’deki trafik manzarasının çok çirkin olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Vahap Akay,  “Bu çirkinliğin başında Atatürk Caddesi’ndeki çift sıra parklar geliyor. Bunun dışında ilçemizde otopark sorunu da var. Altıyol Kavşağı özellikle Perşembe ve Pazar günleri kilitlenme noktasına geliyor. Veliköy Çerkezköy yolu akşam saatlerinden sonra zifiri karanlık oluyor. Bizim önceliğimiz, ilçe merkezindeki trafik akışını rahatlatmaktır” dedi.

 

ALTIYOL KAVŞAĞI’NIN TRAFİK YÜKÜ NEREDEYSE YARI YARIYA AZALACAK

 

İlçe merkezindeki trafik sorununu çözüme kavuşturmak adına ‘Sirkülasyon Projesi’ hazırladıklarını ve bu projeyi Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi aracılığı ile hayata geçireceklerini kaydeden Başkan Akay, “Proje kapsamında Uğur Mumcu ve Öztrak Caddeleri ilçe merkezine doğru tek yön olacak. Atatürk Caddesi de Altıyol Kavşağı’na doğru tek yön olacak. Bu sayede Altıyol Kavşağı’nın trafik yükü neredeyse yarı yarıya azalacak. Çünkü kavşağa bağlanan yol şeridi sayısı 11’den 7’ye düşecek” diye konuştu.

 

İki tip sirkülasyon projesi hazırlandığını ifade eden Başkan Vahap Akay, “İki projenin taslağı da aynı. Aralarındaki tek fark, projelerden birinde orta refüjler ve üzerlerinde bulunan ağaçlar kaldırılıyor, diğerinde ise olduğu gibi kalıyor. Tabi, orta refüjden kaldırılması planlanan ağaçlara hiçbir şekilde zarar verilmeyecek ve ağaçlar başka noktalara yerleştirilecek. Bu iki projeden hangisinin uygulanacağına da milletimiz karar verecek. Bu konuyu milletimize soracağız. Millet ne derse o olacak” dedi.

 

TEPE’DEN KAPAKLI YOLUNA BAĞLANTI YAPILMALI

 

Yapılması planlanan bir başka trafik düzenlemesinin de Cumhuriyet Mahallesi Tepe mevkiinden Kapaklı yoluna bağlantı yollarının yapılması olduğunu söyleyen Başkan Akay, “Tepe’de yaklaşık 7 bin kişilik nüfus ikamet ediyor. Ayrıca burada önemli konut yatırımları da yapılıyor. İlerleyen yıllarda burasının nüfusu çok daha hızlı bir şekilde artacaktır. Bu kapsamda Tepe’de oturan vatandaşlarımızın Kapaklı ve OSB tarafına çok daha kolay ve hızlı bir şekilde gidebilmeleri için bu bağlantı yollarının bir an evvel yapılması gerekiyor” dedi.

 

KARAYOLLARI’NDAN İZİN BEKLİYORUZ

 

Konuyla ilgili Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne yaklaşık 1 yıl önce yazı yazdıklarını söyleyen Başkan Akay, “Yazımıza 6 ay sonra cevap verdiler. Verdikleri cevapta da bu bölgede heyelan riski olduğunu belirterek hazırladığımız projeye izin vermediler. İnsanlar buradan Tepe’ye giriş ya da çıkış yapabilmek için ters yöne girmek zorunda kalıyor. Biz de bunun üzerine alternatif bir proje daha hazırladık. Bu projenin önünde hiçbir engel yok. Büyükşehir’den bütçemizi de hazırladık. Karayolları’ndan izin gelir gelmez çalışmalara başlayacağız” ifadelerini kullandı.

 

BAĞLIK MAHALLESİ’NİN İKİ YAKASINI BİR ARAYA GETİRECEĞİZ

 

Bağlık Mahallesi’ndeki kambur köprüyü yıkıp yerine yenisinin yapılması için de uzun süre önce Karayolları’ndan izin istediklerini anımsatan Başkan Akay, “Karayolları bu projeye de izin vermedi. Biz de alternatif bir proje hazırladık. Çerkezköy’ün ikinci viyadüğünü Bağlık Mahallesi’nde yapacağız. Böylece Bağlık Mahallesi’nin iki yakasını bir araya getirmiş olacağız. 30 Aralık’ta ihaleye çıkılacak şekilde projesi teslim edilecek. Yaklaşık 10 milyon TL maliyetli bu projenin önünde hiçbir engel yok” açıklamalarında bulundu.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ