Çerkezköy'ün simgesi 'Ebru' olacak

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, ebru sanatının Çerkezköy'ün sembolü olması için çalışma başlattı. Kaymakamlık binasında yaklaşık 1 saat süren toplantı sonunda bu konudaki gerekl

GÜNDEM 16.11.2016 19:53:00 0
Çerkezköy

Ebru sanatının Çerkezköy’ün sembolü olması için dün saat 09.00’da Çerkezköy Kaymakamlığı Toplantı Salonu’nda toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Ebru Sanatçısı ve aynı zamanda Çerkezköy Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü Atilla Can, Çerkezköy Halk Eğitim Müdürü Necmi Akman, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Danışmaz ve Ebru Sanatçıları katıldı.

 

ÇERKEZKÖY’ÜN SEMBOLE İHTİYACI VAR

 

Toplantının açılış konuşmasını Kaymakam Metin Kubilay yaptı. Kubilay konuşmasında, “Ebru Sanatını Çerkezköy’le özdeşleştirmek ve bu sanatı Çerkezköy’ün sembolü haline getirmeyi çokça konuştuk. Görevde olduğum 3 yıllık süreçte bunun zihinsel çalışmalarını yaptık. Geçtiğimiz gün de Belediye Başkanımızla görüşüp bu konuyla ilgili toplantı yapma kararı aldık. Ebru sanatı Osmanlı’dan günümüze gelen bir süsleme sanatıdır. Bu değerli sanat Usta-çırak ilişkisiyle bugüne kadar geldi. Tam bir görsel zerafet. Bakıldığı zaman ciddi bir terapik özelliği var. Bence bu sanatını tanımı, renklerin suyla dansının yarattığı olağanüstü bir ahenktir. Çok dikkat isteyen bir sanattır ve ciddi anlamda el marifeti istiyor. Çalıştığım her ilçede, o yeri belli bir alanda marka yapmak adına çalışmalar yaptık. Çerkezköy’ün de bir tür sembolü olması gerekiyor. Ben de Ebru Sanatının Çerkezköy için bir marka değeri olduğunu düşünüyorum” dedi.

 

ÇERKEZKÖY’DE BAŞARILI EBRU SANATÇILARI VAR

 

Kubilay konuşmasının devamında Çerkezköy’de bu sanatla ilgilenen başarılı insanların olduğunu belirtti ve “Onun dışında Çerkezköy’de yine bu sanatla ilgilenen başarılı sanatçılar var. Ebru Sanatının Çerkezköy ile özdeşleşmesi için ÇOSB’nin konferans salonunda çok güzel bir panel düzenleyebiliriz. Hem tanıtımını yapmış hem de dikkat çekmiş oluruz. Belki Dünya Ebru Günü’ne Çerkezköy’ün ev sahipliği yapması için başvuruda bulunabiliriz. Hatırlanacağı üzere Çerkezköy’ün tanıtım kitabını yapmıştık. Daha sonraki baskılarda Ebru Sanatımıza yer verebiliriz. Hatta kitabımızın kapağında Ebru desenleri yer alabilir” dedi. Kaymakam Metin Kubilay konuşmasının ardından Çerkezköy Kaymakamlığı Proje Koordinasyon Birimi Başkanı İrfan  Danışmaz’a proje hakkında gerekli talimatları vererek,“Proje Koordinasyon Birimi tarafından Ebru Sanatıyla ilgili proje hazırlansın ya da proje hazırlamak isteyen girişimcilerimize destekte bulunulsun. Çerkezköy İlçesi Ebru Sanatı Tanıtma ve Yaşatma eylem planı hazırlansın” dedi.

 

AKAY: ŞİMDİDEN HAYIRLI OLSUN

 

Toplantıda, Kubilay’ın ardından söz alan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise “Bu çalışmayı hayata geçirmememiz için hiçbir neden yok. Atilla Bey Ebru Sanatı konusunda uluslar arası üne sahip bir sanatçımız. İlçemizde bu sanatın öğretmenliğini yapan kişiler mevcut. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun” dedi. Akay’ın konuşmasının ardından Ebru Sanatçısı ve aynı zamanda Çerkezköy Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü Atilla Can, ebru sanatı hakkında bilgilendirme sunumu yaptı.

 

Haber / Selin ÇALIŞKAN