Kubilay'dan sert uyarı

Çerkezköy Eğitim Öğretim Değerlendirme Toplantısı'na başkanlık eden İlçe Kaymakamı Metin Kubilay, "Eğitim seferberliğini gölgelemeye hiç kimsenin hakkı yok. Okul çevrelerinde tek dal

GÜNDEM 15.11.2016 19:39:00 0
Kubilay

EĞİTİM İLE İLGİLİ HER KONUYLA YAKINDAN İLGİLİYİZ

 

Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya Kaymakam Metin Kubilay’ın yanı sıra İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, İlçe Jandarma Komutanı Göksel Söylemez, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsa Altay, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Necmi Akman, Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü İdris Gündüzalp ve okul müdürleri katıldı. Şehirn eğitimde marka kent olması için eğitim seferberliği başlattıklarını kaydeden Kaymakam Kubilay, “Eğitim ile ilgili her konuyla yakından ilgiliyiz. Çocuklarımızın eğitiminden daha önemli bir meselemiz yoktur” dedi.

 

HAKLARINDA EN AĞIR CEZAİ İŞLEMLER UYGULANACAK

 

Çocuk Koruma Kanunu ve Uyuşturucu Bağımlılıkla Mücadele konusuna büyük önem verdiklerini söyleyen Kaymakam Kubilay, “Kolluk Kuvvetlerimiz üzerine düşen görevleri yerine getiriyor. Sizlerin de idareci olarak sorumluluk alanınızda hiçbir olumsuzluğa izin vermemenizi istiyorum. Eğitim seferberliğini gölgelemeye hiç kimsenin hakkı yok. Okul çevrelerinde tek dal sigaranın kesinlikle yasaklanması ve gereken uyarıların yapılmasını istiyorum. Uyarılara rağmen halen çocuklarımıza o kötülüğü yapan varsa haklarında en ağır cezai işlemler uygulanacaktır” diye konuştu.

 

EĞİTİM İLE İLGİLİ YAPILAN HATALARIN TELAFİSİ YOK

 

Üzerinde durdukları önemli konulardan birinin de güvenli gıda tüketimi konusu olduğunu kaydeden Kubilay, “Okul yemekhanelerinin ve okul kantinlerinin düzenli olarak denetlenmesi gerekiyor. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz ile İlçe Sağlık Müdürlüğümüzün kontrolünde sürekli olarak gerekli denetimler yapılacak. Bunun dışında kolluk kuvvetlerimiz de servis araçlarının denetimlerini düzenli olarak yapacak. Çocuklarımızın eğitimi ile ilgili yapılan hataların telafisi yok. Onun için hiçbir olumsuzluğa mahal vermeden çalışmalarımızı yürüteceğiz. Okulların fiziki şartlarının iyileştirilmesi için yapılacak çalışmalar öğrencilerin olmadığı saatlerde yapılacak. Boya ve badana dahi olsa ders saatlerinde yapılmayacak” ifadelerini kullandı.

 

50 BİN KURSİYER HEDEFİNİ HEP BERABER YAKALAYACAĞIZ

 

Okullardaki bütün güvenlik kameralarının çalışır durumda olması gerektiğini sözlerine ekleyen Kaymakam Kubilay, “Çocuklarımızın sorumluluk bilincini öğrenmesi için nöbetçi öğrenci bulundurulması ve ziyaretçi defterinin imzalanması uygulaması devam edecek. Halk Eğitim Kampanyasında çok önemli rakamlara ulaştık. Biz Halk Eğitim Kurslarımızın devlet ile vatandaş arasında önemli bir köprü vazifesi gördüğüne inanıyoruz. Kampanyamız tüm hızıyla devam ediyor. Bütün okul müdürlerimiz okullarında Halk Eğitim Kursları açacak. Kampanya çerçevesinde 50 bin kursiyer hedefini hep beraber yakalayacağız. Aynı şekilde Halk Eğitim Merkezi bünyesinde düzenlenen Destekleme Kurslarımıza da önem vereceğiz” diye konuştu.

 

AB HİBE PROJELERİNDEN YARARLANMALIYIZ

 

Okul Aile Birlikleri ve Okul Müdürlerinin katılacağı bir toplantı yapacaklarını söyleyen Kaymakam Kubilay, “Okullarımızın sorunlarını yerinde görmek içinde her okulumuzda özel toplantılar gerçekleştirileceğiz. Çocuklarımızın sorumlulukları hepimizin omuzlarındadır. Eğer eğitimde marka kent olmak istiyorsak başarılı olmak için daha fazla çalışacağız. AB Hibe Projelerinden ve Kalkınma Ajansı Projelerinden yararlanmak için tüm okullar proje üretmelidir. Bunun için Kaymakamlığımız bünyesinde Proje Koordinasyon Birim kuruldu. Şimdiye kadar yüzbinlerce Euro kaynak İlçemiz eğitimine aktarıldı. Çocuklarımızın yurt dışına çıkma deneyimi oldu. Çocuklarımız ayriyeten proje çalışmalarını yürüterek önemli deneyim kazanmış oluyorlar”  ifadelerini kullandı.

 

Haber / Selin ÇALIŞKAN