KOBİ'lere Destek Projesi'nde büyük adım

Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü ile Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile gerçekleşen Verimli KOBİ Destek Projesi'nin "Kobi

GÜNDEM 15.11.2016 19:38:00 0
KOBİ

ENDÜSTRİ MÜHENDİSLERİNE İSTİHDAM KAPISI AÇILIYOR

 

Çerkezköy TSO’daki törene NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Çerkezköy TSO Meclis Başkanı Taha Ülker, NKÜ Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tacer, NKÜ Çorlu Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Bölüm Başkanı Doç.Dr. Aysun Sağbaş ile Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu üyeleri katıldı. Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Aysun Sağbaş programda konuşma yaptı. Sağbaş yaptığı konuşmada “Biz zaten 2015 yılının Şubat ayında Çerkezköy’de oda ile verimlilik protokolü imzalamıştık. O süreçte 29 firma ile sahaya inerek bire bir görüşmeler yaptık. O firmalardan birisi Verimlilik Genel Müdürlüğünden birincilik ödülü aldı. Bu projenin ön başarısıdır. Bu projede ise 12 KOBİ var. Bu KOBİ’lerin en azından birisinin birincilik ödülü ile ödüllendirilmesini temenni ediyoruz. Bu anlamda üretkenlik ve verimlilik bazında bu projeyi Trakya ve Türkiye genelinde yaygınlaştırmak istiyoruz. Dokuz aylık bu projenin sonunda inşallah iyi sonuçlar alırız. Bu projenin içerisinde istihdama katkı var. Çünkü 12 KOBİ aynı zamanda endüstri mühendisi istihdam edecekler. Verimlilik artırmaları konusunda da ciddi çalışmalar gerçekleştirecekler. Özellikle yönetsel kapasiteleri artırmak konusunda ciddi çalışmalar yapacağız. Verimlilik düzeyinde de çalışanların etkinliklerinin artırılması, kurumsal kapasitesinin geliştirilmesi düzeyinde iyi çalışmalar yapmayı hedefliyoruz” dedi.

 

“PROTOKOL KOBİ’LERE BÜYÜK FIRSAT OLACAK”

 

Aysun Sağbaş konuşmasında ayrıca destekleriyle verimlilik uygulama ve araştırma geliştirme merkezinin Türkiye’de ilk olma özelliği taşıdığını belirterek “Verimlilik Genel Müdürlüğü bu konuda bizim üniversitemizde ciddi bir projeye daha imza atmak istiyor. Kalkınma Bakanlığından alınmış büyük boyutlu projelerden ve maddi kaynaklardan bahsediliyor. Bu desteği inşallah alırız ve bu desteği ile Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasına bağlı olan firmalar ile gerçekleştirmiş oluruz” dedi. Konuşmasının sonunda emeği geçen herkese teşekkür eden Sağbaş, “Şimşek “ Üniversite ve sanayi işbirliği her zaman önemlidir. Bir yıl önce Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ile yaptığımız protokol meyvesini verdi. İnşallah bu yaptığımız protokol de KOBİ’lere büyük fırsat olacaktır. Amacımız sadece eğitim vermek değil, sanayici ile de iç içe olmaktır. Gerçekten üniversite olarak çok şanslı bir ildeyiz. Bu projeler üniversitemizin gelişimini artırıyor” diye konuştu.

 

‘PROJE ÇOK İYİ YERLERE GELECEK’

 

Aysun Sağbaş’tan sonra söz alan Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva ise imzalanan projenin çok iyi yerlere geleceğini beliterek “Bizim projemizde bize ne kadar önem verdiklerini, sanayicilerimiz ile iç içe çalışmak istediklerini bir kez daha ortaya koydular” dedi. Konuşmaların ardından Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, NKÜ Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tacer tarafından protokol imza altına alındı.

 

Haber / Selin ÇALIŞKAN