Tekirdağ'ın denizinde yüzülebilecek

Süleymanpaşa Batı Atıksu İleri Biyolojik Arıtma Tesisi'nin yapım çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Tekridağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Tesis faaliyete geçtiÄ?

GÜNDEM 13.11.2016 19:36:00 0
Tekirdağ

KABA İNŞAATI BİTTİ

 

Çalışmalar hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Süleymanpaşa Batı Atıksu İleri Biyolojik Arıtma Tesisi İnşaatı, müteahhit firmaya yer teslimi ile Kasım 2015 tarihinde başlamış olup, Kasım 2017 tarihinde tamamlanması planlanmaktadır. Şu ana kadar yapılan işler çerçevesinde projeye ait ızgara yapıları, kum tutucu üniteler, anaerobik havuzlar, oksijen üniteleri, enerji binası, çamur depolama ünitelerinin inşaatları ve işletme binasının kaba inşaatı bitmiştir” diye konuştu.

 

274 BİN KİŞİLİK NÜFUSA HİZMET EDECEK

 

İş bitim tarihinden daha erken bitirilmesi hedeflenen Süleymanpaşa Batı Atıksu İleri Biyolojik Arıtma Tesisi’nin faaliyete geçmesiyle birlikte Tekirdağ denizinin, İstanbul Haliç ve İzmir Körfezinin yaşamış olduğu facialara maruz kalmayacağını kaydeden Albayrak, “274 bin kişilik nüfusa hizmet edecek olan atıksu arıtma tesisi faaliyete geçtiğinde, Süleymanpaşa'nın arıtılmamış suyu kalmayacak ve tertemiz, kokusuz, berrak, sağlıklı ve gönül rahatlığı ile yüzülebilecek bir denize kavuşulmuş olacaktır" dedi.

 

Marmara Haber