Süleymanpaşa, kent Konseyleri Platformu'nda

Süleymanpaşa Kent Konseyi, Kartal Kent Konseyi'nin ev sahipliği yaptığı, Türkiye Kent Konseyleri Platformu'nun 20. Genel Kurulu'na katıldı.

GÜNDEM 9.11.2016 19:58:00 0
Süleymanpaşa, kent Konseyleri Platformu

ÇALIŞMA GURUBU KURULMASINA KARAR VERİLDİ

 

Türkiye Kent Konseyleri Platformu’nun 20. Genel Kurulu’nda Süleymanpaşa Kent Konseyi’ni Genel Sekreter Selda Kara ve Gençlik Meclisi Başkanı Mutlu Çınar temsil etti. Platform toplantısında Çevre konulu çalıştay sonu Marmara bölgesi, Trakya bölgesi ve Adalar Kent konseyinin katılımlarıyla Süleymanpaşa Kent konseyinin ev sahiplinde bir çalışma gurubu kurulmasına karar verildi. Dünya ve Türkiye’de sivil toplum gelişimi ve demokratik toplumların gelişiminde Kent Konseylerinin rolüne vurgu yaılan toplantıda, “Yapılan atölye çalışmalarında; Yönetmelik ve yönergelerin bütün şehir yasası ile uyumlu hale getirilmesi sağlanmalı” denildi.

 

ÇALIŞMALARIN PAYDAŞLARA GERİ BİLDİRİMİ SAĞLANMALI

 

Kent konseylerinin harcama kalemlerinin tek tek belirlenmesi gerektiği belirtilen toplantıda ayrıca, “Genel Kurul ve seçimlerin bütün paydaşlarının katılımıyla gerçekleştirilmesi sağlanmalı. Mahalle meclislerine demokrasi kültürünün yerleşmesi, katılımcılığın arttırılması ve yönetişim anlayışının sağlamlaştırılması. Kent konseylerinin işleyişinde katılımcı gündemli, düzenli toplantılar yapılmalı, belirli bir takvim oluşturulmalı, yapılan çalışmaların paydaşlara geri bildirimi sağlanmalı. Çevre konusunda, doğal varlıklarımızın gelecek nesillere yaşam alanı olarak bırakılması için kent konseyleri olarak verilen mücadelelere her şartta destek olunmalı” kararları alındı.

 

İŞTE ALINAN DİĞER KARARLAR

 

Toplantıda alınan diğer kararlar ise şunlar: “Kent konseyleri platformu olarak bu çalışmaların çevre komisyonu ile birlikte yürütülmeli, ilk aşamada Ege ve Marmara başta olmak üzere çalıştay düzenlenmeli, benzer çalışmaların tüm bölgelerde yapılmalı. Yenilikçi proje ve uygulamalarında kurumsal değerler belirlenerek bu değerler doğrultusunda kent eylem planı hazırlanması sağlanmalı. Bugünün 6 Kasım YÖK’ün kuruluş günü olması nedeni ile üniversiteler demokratik ve özerk olmalı, eğitim her aşamada çağdaş, laik, bilimsel ve kamusal hale getirilmelidir.”

 

Marmara Haber